Άναψε φωτιές στο Μαξίμου ο διοικητής της μίας ημέρας!

Ο 80χρονος παραδέχτηκε συμφωνία με τον Κυριάκο να πάρει αντάλλαγμα για την προσφορά του. Οργή από την αντιπολίτευσηΑπό τον
Γιώργο Χατζηδημητρίου

Λάδι στη φωτιά έριξαν χθες οι δηλώσεις του αποπεμφθέντος διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας Κ. Πατέρα, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση του «ανεξήγητου» διορισμού του, η οποία αγγίζει πλέον την αυλή του Μαξίμου και προκαλεί ήδη διάχυτη δυσαρέσκεια στις τάξεις της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο 80χρονος πολιτευτής που δοκίμασε την τύχη του εκτός από τη Ν.Δ., στην οποία επανήλθε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, στους ΑΝ.ΕΛ. και στον ΛΑΟΣ, παραδέχτηκε αφοπλιστικά ότι προκειμένου να επιστρέψει και να βοηθήσει τη Ν.Δ. να κερδίσει τις εκλογές είχε εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τη θέση του διοικητή στο επαρχιακό νοσοκομείο.

«Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα. Με καλέσανε κάτω, διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Είπα “θα γυρίσω πίσω, κύριε πρόεδρε, να σας βοηθήσω, αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αλλά, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μία από αυτές τις θέσεις”» εξομολογήθηκε. Αντεπιτέθηκε, μάλιστα, σε όσους στο κόμμα του δυσφορούν, καταγγέλλοντας ηλικιακό ρατσισμό στη Ν.Δ. μετά τις εκλογές, ενώ έκανε λόγο για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.

Δριμεία επίθεση

Φυσικά η αντιπολίτευση, με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποίησε την ευκαιρία για να εξαπολύσει δριμεία επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό, αμφισβητώντας τη ρητορική της «επιλογής των αρίστων», ζητώντας πιεστικά εξηγήσεις και κάνοντας λόγο για ρουσφετολογικό όργιο.

«Ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της “αριστείας” και του “επιτελικού κράτους” του κ. Μητσοτάκη. Παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη Ν.Δ. Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό» σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος, πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: «Οσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ. σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων». Εκτός ορίων, ο Δ. Τζανακόπουλος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα»… Σε οξύ ύφος και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Η κομματική συναλλαγή στα νοσοκομεία έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί. Καταθέτουμε άμεσα πρόταση νόμου με τη δική μας θέση για αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα. Ανοιχτή προκήρυξη και για τους διοικητές των νοσοκομείων».

Τη γραμμή της κυβέρνησης μετέφερε ο Σ. Πέτσας, ο οποίος παρατήρησε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων επελέγησαν έχει διοικητική και υγειονομική εμπειρία και ότι θα κρίνονται ανά τρίμηνο. Σημειώθηκε όμως και η εξήγηση Βορίδη, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Ε, ποιους θα βάζαμε; Ξένους;»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα