Έγκυρες Πηγές: Σε παρωδία εξελίσσεται η Προανακριτική της Novartis

Kάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται. Κάποιοι που μας… ζάλισαν τον έρωτα ότι με την Προκαταρκτική Επιτροπή θα καταφέρουν καίριο χτύπημα κατά του δαίμονα «Ρασπούτιν» Παπαγγελόπουλου Κάποιοι που διέδιδαν καθημερινώς ότι θα «ξεκουκουλώσουν» τους μάρτυρες και θα καταρρεύσει η σκευωρία. Κάποιοι…

➥ Τι έχει προκύψει, παιδιά, μέχρι σήμερα από την προκαταρκτική παρωδία στη Βουλή, όπως εξελίσσεται για την ώρα; Πρώτον, ότι δικάζεται ξανά η υπόθεση Novartis, ποιοι τα πήραν, ποιοι δεν τα πήραν, αν έσερνε βαλίτσες με ροδάκια ο Φρουζής (φωτό) ή όχι. «Ρασπούτιν» Παπαγγελόπουλος και σκευωρία πουθενά. Αμφίβολο αν αυτό το επώνυμο έχει ακουστεί πάνω από δύο φορές!

➥ Το δεύτερο που προκύπτει από τις καταθέσεις είναι το ποιόν του Φρουζή, στον οποίο κάποιοι έστρωσαν κόκκινα χαλιά για να καταθέσει ανερυθρίαστα ψεύδη ενώπιον εκλεγμένων εκπροσώπων του εθνικού Κοινοβουλίου. Οσα αποκάλυψε η μάρτυς Μαραγγέλη για τις τερακότες και τις μάσκαρες που του αγόραζε για να φροντίζει παριές και ματοτσίνορα, και όσα επίσης είπε για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, τον καιρό που η γυναίκα του αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα υγείας (έπειτα από ερώτηση περίεργου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.), αποδεικνύουν ότι το Κοινοβούλιο εξευτελίστηκε που δέχθηκε να καταθέσει ενώπιόν του ένας τέτοιος τύπος. Το είχαμε επισημάνει από την ημέρα της κατάθεσής του, αλλά κάποιοι έκαναν επικοινωνιακή διαχείριση για λογαριασμό του Φρουζή, εμφανίζοντάς τον περίπου ως ήρωα.

➥ Τρίτον, προκύπτει κατάρρευση της απόπειρας «ξεκουκουλώματος» των προστατευόμενων μαρτύρων. Η μάρτυς Μαραγγέλη, την οποία επιχείρησαν κάποιοι να ταυτίσουν με την προστατευόμενη μάρτυρα Κελέση, επανέλαβε (αν είναι πράγματι η προστατευόμενη μάρτυς) όλα τα ραντεβού του Φρουζή με κορυφαία πρόσωπα της δημόσιας ζωής, διαψεύδοντας όλα όσα δεν ντρέπονται να μας λένε τόσο καιρό (ειδικώς από το ΠΑΣΟΚ). Και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να πανηγυρίζουν κάποιοι μετά το πέρας της κατάθεσής της για τις διαβεβαιώσεις της «κουκουλοφόρου» ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία τους. Ανέβηκε στην εκτίμησή τους η «προστατευόμενη»! Μόνο που όσα έχει καταθέσει -αν έχει καταθέσει- παραμένουν, με βάση τον νόμο, ισχυρά.

➥ Τι προκύπτει, τελικώς, μετά τις πρώτες συνεδριάσεις της Προκαταρκτικής; Μα, ότι τίποτε καλό δεν προκύπτει για τον τόπο. Μα, ότι δεν χρειαζόταν κυνήγι μαγισσών μετά τις αρχειοθετήσεις και τις πανηγυρικές αθωώσεις των πολιτικών προσώπων. Μα, ότι δεν χρειαζόταν ρεβάνς και «θα τσακίσω τους εισαγγελείς». Τώρα, με την τροπή που άρχισε να λαμβάνει η υπόθεση, ενδέχεται η Ν.Δ. να πρέπει να διαλέξει μεταξύ της επιστροφής της στη Δικαιοσύνη (μάλλον μικρό το κακό) ή της ψηφοφορίας και της μη παραπομπής Παπαγγελόπουλου (εξευτελισμός). Και, βεβαίως, μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Αμερικανού δικηγόρου και του FBI, που κρύβεται πίσω από αυτόν, κινδυνεύουν να διασυρθούν διεθνώς -υπουργέ κύριε Τσιάρα- η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου και δύο αντιεισαγγελείς. Εκείνοι που ζήτησαν από τους Αμερικανούς να αποκαλύψουν τους προστατευόμενους μάρτυρες! Και, βεβαίως, πολιτικά υπάρχει και άλλος κίνδυνος: να ευδοκιμήσουν οι δικαστικές συνδρομές προς τις ΗΠΑ για τα υπό έρευνα ακόμη πρόσωπα. Είναι να μην τσαντίσεις το θηρίο. Εμείς, που έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας έγνοια την παράταξη και τον τόπο, προειδοποιήσαμε από την αρχή: Με το γινάτι δεν γίνεται πολιτική. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να το βλέπουν και κάποιοι άλλοι. Διότι, αν θέλουν, μετά την κατάρρευση του σχεδίου, να βάλουν σε εφαρμογή το εναλλακτικό για δήθεν παραδικαστικό κύκλωμα που θα «αποδειχθεί» από παράνομα βαλιτσάκια, τότε οι εκπλήξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι ζωηρότερες. Θα ακουμπήσουν και διακρατικές σχέσεις, πέραν των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ. Προχωρήστε, λοιπόν. Το κύμα στο οποίο σερφάρετε έχει κατεύθυνση προς τα βράχια…
Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα