Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ σκοράρουν και στο μπάσκετ

Επιστημονική και υλική υποστήριξη σε 50 ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ και 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη την ΕλλάδαΟ ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να επενδύει πολύπλευρα στη νεολαία και το μέλλον του αθλητισμού, συνεχίζει για έκτη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2014, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού, καθώς βασικός του στόχος είναι να καλλιεργήσει τα αθλητικά ιδεώδη, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα και καλύτεροι άνθρωποι αύριο.

Εδώ και πέντε χρόνια, το πρόγραμμα εστιάζει στο ποδόσφαιρο και έχει «αγκαλιάσει» 210 ερασιτεχνικές ακαδημίες, υποστηρίζοντας 45.000 παιδιά σε όλη τη χώρα. Πλέον, από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ διευρύνεται και στο μπάσκετ και υποδέχεται50 ερασιτεχνικά σωματεία καλαθοσφαίρισης από όλη τη χώρα.

Οι νέες ακαδημίες του προγράμματος και τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει πετύχει έως σήμερα, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στο Markopoulo Park (Ιππόδρομος Αθηνών).Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ,Καμίλ Ζίγκλερ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, ΝτάμιανΚόουπ, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, καθώς και ο Hall of Famer Ρικ Πιτίνο, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε τη συμβολή του προγράμματος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στη δημιουργία των νέων μεγάλων καλαθοσφαιριστών του μέλλοντος.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, καλαθοσφαιριστές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, αθλητές και αθλήτριες του Παναθηναϊκού Α.Ο., καθώς και αθλητές της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ εκφράζει τη δέσμευσή μας και αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού. Βασικός στόχος του είναι να καλλιεργήσει τα αθλητικά ιδεώδη. Πλέον, το πρόγραμμα διευρύνεται και στο μπάσκετ, ένα άθλημα που αγαπάμε όλοι οι Έλληνες, που έχει φέρει στη χώρα μας μεγάλες επιτυχίες και έχει αναδείξει παίκτες-θρύλους για τον ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ θα είναι και στο μπάσκετ, όσο επιτυχημένο είναι και στο ποδόσφαιρο. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και ακριτικές περιοχές της χώρας μας, όπως η Καστοριά, η Φλώρινα, οι Φέρες, η Κως και η Κάλυμνος, όπου η ανάπτυξη του αθλητισμού έχει ιδιαίτερη σημασία».

Στα 50 ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ, που υποστηρίζονται πλέον από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ,συμμετέχουν συνολικά 5.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 5 έως 12 ετών. Πρόκειται για 6 ακαδημίες από νησιά του Αιγαίου, 14 από τη Βόρεια Ελλάδα, 5 από τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη, 10 από την Κεντρική Ελλάδα, καθώς και 15 ακαδημίες από την Αττική. Η επιλογή τους έγινε μέσα από μια διεξοδική και απόλυτα διαφανή διαδικασία, με βάση ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια.

Υποστήριξη σε 178 αθλητικές ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα

Εφέτος το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζει 50 ακαδημίες μπάσκετ και128 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου από όλη την Ελλάδα.Τα 18.000 παιδιά που συμμετέχουν συνολικά στις 178 ακαδημίεςκαι των δύο αθλημάτων, απολαμβάνουν τα εξής προνόμια:

• Προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα
• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένουςπαιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
• Υψηλής ποιότητας αθλητικό υλικό
• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων
• Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Επιπλέον, οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών συμμετέχουν σε σεμινάρια και βιωματικές δραστηριότητες, που αφορούν κυρίως θέματα ψυχολογίας και διατροφής.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα