Τραγέλαφος με τις σπουδές Διαματάρη

Μετά τον σάλο για το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό του υφυπουργού Εξωτερικών, ερωτήματα προκύπτουν ακόμα και για το απολυτήριο λυκείουΗ κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση στον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη όσον αφορά το θέμα των σπουδών του δίνει το δικαίωμα στον Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται στο Μέγαρο Μαξίμου, να εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να ζητά από αυτόν την αποπομπή του υφυπουργού. 

Κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου την απομάκρυνση του κ. Διαματάρη, λέγοντας πως «το “έτσι θέλω” του κ. Μητσοτάκη δεν κάμπτεται ακόμη και μπροστά σε αντικειμενικά ζητήματα, όπως το δήθεν πτυχίο του υφυπουργού Εξωτερικών από το πανεπιστήμιο Columbia».

«Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας υφυπουργός όταν λέει ψέματα για τον ίδιο τον τίτλο σπουδών του; Ποιος πρωθυπουργός κρατάει ένα τέτοιο μέλος στην κυβέρνησή του και δεν το αποπέμπει; Μόνο ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έτσι θέλει και γιατί μπορεί» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα έρχεται μια ακόμη είδηση για τον κύριο Διαματάρη, που σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη, πλην ίσως στην Ουγγαρία του Ορμπαν, θα ανάγκαζε τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Ο κ. Διαματάρης μπορεί να μην έχει ούτε μάστερ ούτε πτυχίο, αλλά έχει σύμβουλο που τον πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι, με κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη στην ΕΑΒ (αναφερόμενος σε σχετικό ρεπορτάζ εφημερίδας). Θα ιδρώσει το αυτί του κ. Μητσοτάκη;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νέα διάσταση

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης έδωσε χθες νέα διάσταση στο ζήτημα, αναφερόμενος και στο πρώτο πτυχίο του υφυπουργού. Συγκεκριμένα, σε σχόλιό του μέσω facebook σημείωσε: «Για να συνοψίσουμε: Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει ως φαίνεται ούτε πτυχίο του κ. Διαματάρη, αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει τελικά είναι ο σύμβουλός του που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου».

Θέμα προκύπτει και με το απολυτήριο λυκείου του κ. Διαματάρη, καθώς, όπως αναγράφεται στη σελίδα του ΥΠΕΞ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λήμνο, όπου και τελείωσε το λύκειο. Ωστόσο, στη σελίδα της κυβέρνησης αναφέρεται πως γεννήθηκε το 1959 και το 1968 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη. Το εύλογο ερώτημα είναι πώς σε ηλικία… 9 ετών, όταν και πήγε στις ΗΠΑ, είχε καταφέρει να πάρει το απολυτήριο λυκείου!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα