Γιορτές στο Μουσείο Ακρόπολης

Παιδικά εργαστήρια, φωτογραφική έκθεση, μουσικές εκδηλώσεις και εορταστικά πιάταΕμπνευσμένο από ένα μολύβδινο μετρικό βάρος με ανάγλυφη χελώνα, το οποίο χρονολογείται στον 3ο – 1ο αι. π.Χ. και παρουσιάζεται στο ισόγειο, στην Αίθουσα των Κλιτύων Ακροπόλεως, είναι το γούρι του Μουσείου Ακροπόλεως για το 2020. Με επιμονή και προσήλωση στον στόχο της, η χελώνα νίκησε την επιπόλαια αυτοπεποίθηση του λαγού σε αγώνα δρόμου. Το καλοσυνάτο ζώο προστάτευε τους ανθρώπους από το κακό μάτι και το αίμα του θεωρούνταν αντίδοτο στο δηλητήριο.

Κατά τις ημέρες των εορτών παιδικά εργαστήρια, παρουσιάσεις για ενηλίκους, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το περίφημο Jazz Octet, μουσική γνωστών μιούζικαλ από το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. και όμορφα δώρα στα πωλητήρια του μουσείου θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

• Παιδικό εργαστήριο για παιδιά 6-11 ετών, με θέμα «Γιορτινές ιστορίες», θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22, 28 και 29/12 (1 π.μ., 1 μ.μ. και 5 μ.μ.). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, απαραίτητο το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.

• Αύριο, στις 14, 21 και 28/12 (11 π.μ. αγγλικά και 1 μ.μ. ελληνικά), το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, φιλοτεχνημένο από τον Φειδία, ζωντανεύει ψηφιακά μέσα από έναν περίπατο γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, τους μύθους και τις αλληγορίες του. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου.

• Η φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» για το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης, που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης, θα παρουσιαστεί στις 14, 21 και 28/12 (12 μεσημ.) με ελεύθερη συμμετοχή.

• Στις 22 Δεκεμβρίου (12 μεσημ.) το μουσικό σύνολο Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του μουσείου χριστουγεννιάτικες τζαζ μελωδίες από όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν οι Ιωάννης Χατζηιωάννου, Κώστας Κεφαλάς, Νικόλας Αθανασιάδης, Γιάννης Καΐκης, Λεωνίδας Μαλάκης, Γιώργος Κωνσταντάκης, Γιώργος Παυλής, Ντόρα Σαμαρά, Κωνσταντίνος Ζώτος.

• Στις 23 Δεκεμβρίου (12 μεσημ.) ο Ομιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα στο ισόγειο του μουσείου.

• Στις 29 Δεκεμβρίου (12 μεσημ.) το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. θα ερμηνεύσει στο ισόγειο του μουσείου εορταστικές μελωδίες και κομμάτια από γνωστά μιούζικαλ, με τη συμμετοχή της μεσοφώνου Αναστασίας Κότσαλη. Συμμετέχουν, επίσης, οι Guido de Flaviis, Στάθης Μαυρομάτης, James Wylie και Ilia Samsonov.

• Στις 31 Δεκεμβρίου (12 μεσημ.) ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» θα τραγουδήσει στο ισόγειο του μουσείου πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

• Τέλος, τις εορταστικές ημέρες το εστιατόριο του μουσείου θα προσφέρει παραδοσιακά εορταστικά πιάτα και γλυκίσματα από τον νέο του χειμερινό κατάλογο.

• Τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα ερμηνεύουν στο εστιατόριο μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2109000915.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα