Οι αυτοδιαψεύσεις Μανιαδάκη έπληξαν την Προανακριτική

Αποκάλυψε ότι είναι γείτονας με τον Παπαγγελόπουλο, τον συναντά διαρκώς, αλλά ποτέ δεν του ζήτησε κάτι!Οι συνεχείς παλινωδίες και οι κραυγαλέες αντιφάσεις χαρακτήρισαν τη μαραθώνια κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, και η μαρτυρία του κατέστη -αν μη τι άλλο- αναξιόπιστη. 

Πάντως, στο τέλος ο μάρτυρας έκρυβε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη που αθωώνει πανηγυρικά τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ανέφερε: «Είμαστε γείτονες. Τόσο γείτονες, που τα σκυλιά μας παίζουν μαζί. Τον έχω συναντήσει και στον μπαρμπέρη μας και στο μπακάλικο. Είναι μια διαβολική σύμπτωση. Δεν έχουμε όμως κάποια σχέση.

Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ». Οταν ρωτήθηκε αν σε αυτές τις επαφές τού είπε κάτι ο κ. Παπαγγελόπουλος για τη Novartis, απάντησε «όχι, ποτέ». Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται έπειτα από όλα αυτά; Ο… αρχισκευωρός, αν και θα μπορούσε, δεν του είχε πει λέξη για την υπόθεση, παρότι είχε την ευκαιρία να το πράξει off the record!

Επίσης, ο κ. Μανιαδάκης συνελήφθη ξανά ψευδόμενος. Αρχικώς ισχυρίστηκε ότι δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το υπουργείο την περίοδο που θήτευε ο Λοβέρδος. Ωστόσο, όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε απόφαση που δείχνει ότι είχε διοριστεί στην επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα επί υπουργίας Λοβέρδου, ο κ. Μανιαδάκης σχολίασε: «Ημουν πρόταση του Μάριου Σαλμά»! Μάλιστα, κατέθεσε ότι «πιέστηκε» για να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας ότι διορίστηκε από τον γ.γ. του υπουργείου επί Λοβέρδου, Νίκο Πολύζο στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπ, Υγείας.

Παλινδρομήσεις

Οι παλινδρομήσεις του μάρτυρα βεβαίως δεν σταματούν εδώ, καθώς, αν και αρνήθηκε πολλάκις να διαψεύσει όσα είχε καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας, ερωτηθείς εάν δεσμεύεται ότι στο μέλλον δεν θα επαναφέρει το περιεχόμενο των καταθέσεων που έχει δώσει ως προστατευόμενος μάρτυρας απάντησε: «Δεν το αποκλείω. Είμαι κατηγορούμενος, δεν θέλω να απαντήσω»! Ακόμη, αν και επί τρεις ημέρες άφηνε αιχμές κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ισχυριζόμενος ότι του ασκούσε πιέσεις για να καταθέσει εναντίον πολιτικών προσώπων, στο παρά πέντε της λήξης της μαραθώνιας κατάθεσής του στην προανακριτική υποστήριξε: «Οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο, στο πλαίσιο της δουλειάς τους οι άνθρωποι»!

Ομολογία

Την ίδια ώρα αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ουδέποτε υπήρξε καθηγητής στην Οξφόρδη, αλλά ότι απλώς είχε μια συνεργασία πριν από αρκετά χρόνια. Οταν ρωτήθηκε μάλιστα αν είπε ψέματα, απάντησε: «Ναι, αλλά ήταν η αρχή της συζήτησης. με αιφνιδιάσατε, τα έχασα». Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μεταξύ πολλών άλλων και η παραδοχή του κ. Μανιαδάκη ότι ζήτησε την αποδέσμευση των λογαριασμών του, ύψους 300.000 ευρώ, όπως ακριβώς έπραξε και ο Κωνσταντίνος Φρουζής, εκμεταλλευόμενοι αμφότεροι την πρόσφατη ρύθμιση που ψηφίστηκε στους Ποινικούς Κώδικες. Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι πράγματι γνωρίζει τον Θανάση Πλεύρη και ότι έχουν συνεργαστεί στο υπουργείο Υγείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει την εξαίρεση του «γαλάζιου» βουλευτή.

Να σημειωθεί ότι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν ότι «ο Μανιαδάκης καταρρίπτει τα περί σκευωρίας και καρφώνει Πλεύρη», σημειώνοντας ότι ο μάρτυρας αναγκάστηκε τελικά να καταθέσει ότι «οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν στη διάρκεια των καταθέσεών του το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Νovartis». Να σημειωθεί ότι ο επόμενος μάρτυρας που έχει κληθεί για κατάθεση είναι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα