Μπλόκο της Λέρου σε πλοίο με μετανάστες

Θα εμποδίσουμε κάθε αποβίβαση αλλοδαπών, λέει ο δήμαρχοςΡεπορτάζ
Κέλλυ Φαναριώτη

Αποφασισμένος να μην αφήσει στο εξής κανένα πλοίο να πλησιάσει στο λιμάνι και να αποβιβάσει πρόσφυγες και μετανάστες από άλλα νησιά είναι ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας. Με δηλώσεις του στη «δημοκρατία» εξαπολύει επίθεση προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη σεβασμού απέναντι στους νησιώτες αλλά και για απροθυμία συνεννόησης με τη δημοτική Αρχή για το μείζον ζήτημα του Μεταναστευτικού. 

«Χθες εμποδίσαμε την αποβίβαση αλλοδαπών στο νησί μας και θα το ξανακάνουμε την επόμενη φορά που θα πλησιάσει πλοίο. Οι κυβερνώντες αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και, όπως αποδεικνύεται, μας κοροϊδεύουν, καθώς όχι μόνο δεν γίνεται αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά αυξάνονται διαρκώς οι ροές. Η κατάσταση πια έχει γίνει ανεξέλεγκτη» αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων φιλοξενούνται 2.500 αλλοδαποί σε μια δομή που χωράει μόλις 800.

Το γεγονός δε πως κάποιοι αιτούντες άσυλο συνυπάρχουν με τους 150 τροφίμους του ψυχιατρείου δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. «Εχουν σημειωθεί ακόμη και περιστατικά βίας σε βάρος των ψυχασθενών, ενώ συχνές είναι και οι κλοπές» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν πως ο αριθμός των αλλοδαπών είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τις δυνατότητες φιλοξενίας της περιοχής. «Οι νησιώτες του Αιγαίου έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια των απανωτών αφίξεων, όμως πια η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη και για τους ίδιους τους πρόσφυγες. Δεν έχουν πού να μείνουν, κοιμούνται μέσα στο κρύο και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες» συμπληρώνει ο κ. Κόλιας.

Στο μεταξύ, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 287 αλλοδαποί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα