Φρικτό θάνατο βρήκαν πάνω από 25 άτομα στο ηφαίστειο Ουακατάνε

Κανένα ίχνος ζωής Δεν υπάρχουν επιζώντες από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας. Η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς, την ώρα που οι Αρχές της χώρας προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Την ώρα της τραγωδίας στο νησί βρίσκονταν λιγότεροι από 50 άνθρωποι. Οπως μετέδωσε το Reuters, περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τον ραδιοσταθμό Radio New Zealand να προσθέτει ότι η κατάσταση μερικών εξ αυτών είναι σοβαρή. «Η αστυνομία θεωρεί ότι όποιος θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί ζωντανός από το νησί διασώθηκε την ώρα της εκκένωσης» σημειωνόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των Αρχών έπειτα από τις αναγνωριστικές πτήσεις ελικοπτέρων και άλλων αεροσκαφών.

Εκτός από τον φόβο για νέα έκρηξη, την επιχείρηση έρευνας δυσχέρανε η πυκνή στήλη λευκής ηφαιστειακής τέφρας και καυτών αερίων, ενώ πλέον έχει πέσει σκοτάδι στη Νέα Ζηλανδία. Διαδικτυακή κάμερα η οποία ήταν τοποθετημένη πάνω στο ηφαίστειο έδειξε ότι τουλάχιστον μια ομάδα τουριστών βρισκόταν μέσα στον κρατήρα λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

Ο αναπληρωτής επίτροπος Νέας Ζηλανδίας Τζον Τιμς δήλωσε ότι στο νησί Γουάιτ βρίσκονταν τόσο ξένοι όσο και Νεοζηλανδοί. Η κάμερα δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να περπατά κοντά στο χείλος του κρατήρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα