Άδεια από την Κεραμέως για τρία τζαμιά σε Ρόδο και Κω!

Δωράκι στις επιδιώξεις του «σουλτάνου» και αβάντα στην εξ Ανατολών προπαγάνδα για μεγάλη μειονότητα στα ΔωδεκάνησαΤην πολιτική εξημέρωσης του θηρίου που ακούει στο όνομα Τουρκία επιλέγει μάταια το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας με… ροδοπέταλα στις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων. Ετσι, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ευθέως την εθνική κυριαρχία μας στο Αιγαίο, η Νίκη Κεραμέως προκαλεί ακόμη περισσότερο τις ήδη ταλαιπωρημένες τοπικές κοινωνίες των νησιών, δίνοντας άδεια λειτουργίας για τρία τζαμιά σε Κω και Ρόδο.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό χθες, με απόφαση της υπουργού διαπιστώθηκε η νόμιμη λειτουργία των μουσουλμανικών χώρων λατρείας «Ντεφτεντάρ Τζαμί» και «Χασάν Πασά Τζαμί» στην Κω, καθώς και του «Τεμένους Ιμπραήμ Πασά» στη Ρόδο, «διότι, σύμφωνα με τα κατατεθειμένα έγγραφα και δικαιολογητικά, τεκμαίρεται η ύπαρξη και η χρήση του ως χώρου λατρείας ήδη προ του 1955 μέχρι και σήμερα».

Το υπουργείο με την κίνησή του αυτή ρίχνει νερό στον μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, καθώς εδώ και καιρό το προπαγανδιστικό πλάνο του ισλαμιστή προέδρου Ερντογάν κάνει λόγο για δήθεν ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας σε Κω και Ρόδο». Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο διεθνές συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER) με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Γιασάρ.

«Καταπίεση»

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα, το πρόβλημα της θρησκείας και της λατρείας, και «το πρόβλημα του μίσους και της… καταπίεσης του ελληνικού κράτους». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu αναπαρήγαγε την τουρκική προπαγάνδα μέσω άρθρου με τίτλο «Η μουσουλμανική ιδιοκτησία των Τούρκων των Δωδεκανήσων εξαφανίζεται», στο οποίο αναπτυσσόταν ο ισχυρισμός ότι στη Δωδεκάνησο φιλοξενείται «τουρκική – μουσουλμανική» μειονότητα 6.000 ατόμων.

«Αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να ικανοποιήσει την απαίτηση του Ερντογάν για το άνοιγμα τζαμιού ΚΑΙ κάτω από την Ακρόπολη; Αναρωτιόμαστε, πόσο πιο χαμηλά θα πέσει αυτή κυβέρνηση;» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, στηλιτεύοντας την κίνηση της κυρίας Κεραμέως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα