Πρόστιμο «κόλαφος» για Σκάι και Λιάγκα

Το ΕΣΡ έκοψε για πέντε μέρες την εκπομπή και επέβαλε 150.000 € πρόστιμο για τα χυδαία σχόλια κατά φοιτήτριαςΑπό τη
Μαρία Ανδρέου

Βαριά καμπάνα για τον Γιώργο Λιάγκα και τον Σκάι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα! Καταπέλτης ήταν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Οπως φαίνεται, έχει αρχίσει η αποδόμησή της στην τηλεοπτική αγορά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες αποσύρουν τα διαφημιστικά πακέτα τους, καθώς η σκιά που έπεσε πάνω στην εκπομπή ήταν βαριά! 

Μαύρα σύννεφα απλώθηκαν γύρω από τον Σκάι ύστερα από την απόφαση που πήρε χθες το μεσημέρι η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική Αρχή για το «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», που δημιουργεί μελανό παρελθόν για τον σταθμό και την καριέρα του δημοσιογράφου. Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ αποφάσισε πενθήμερη αναστολή μετάδοσης της εκπομπής από τις 20/1/2020 ως τις 24/1/2020 στο κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση αφορά τα απαράδεκτα σχόλια που ακούστηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για την περίπτωση της φοιτήτριας που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όταν συμφοιτητής της εκσπερμάτισε στην πλάτη της. Τα γέλια και τα χοντροειδή σχόλια των συντελεστών της εκπομπής για τη φοιτήτρια ήταν άθλια και άτοπα, ενώ ακριβώς την ίδια ημέρα υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις και πολύ αρνητικές κριτικές από μερίδα τηλεθεατών αλλά και φεμινιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο.

Μετά τον σάλο παραιτήθηκε από τη θέση της στον Δήμο Αθηναίων η συμμετέχουσα στο πάνελ του Γιώργου Λιάγκα, Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία, αν και δεν πήρε ουσιαστικά μέρος στον χαβαλέ, αποφάσισε να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ο ίδιος έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Μάλιστα ο Ρουβίκωνας πέταξε τρικάκια… στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα για το συγκεκριμένο γεγονός, την ώρα που τα παιδιά του ήταν μέσα, κάτι που καταδικάστηκε από την ΕΣΗΕΑ και από τον δημοσιογραφικό χώρο.

Όλοι οι συντελεστές της εκπομπής την επόμενη μέρα ζήτησαν συγγνώμη με ειλικρίνεια και σεμνότητα, ωστόσο η μεταμέλεια δεν φάνηκε να πείθει κοινό και ΕΣΡ, γι’ αυτό και ο Γιώργος Λιάγκας σε μια έκφραση αυτοκριτικής είπε «αυτό το θέμα δεν θα ξεχαστεί εύκολα». Ετσι λοιπόν η εκπομπή θα αναστείλει τη μετάδοσή της για μία βδομάδα, αν και εκτιμάται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Με το μαύρο… που θα πέσει για πέντε ημέρες καθώς και το πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ για τον εκχυδαϊσμό του περιστατικού ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας στο ΑΠΘ, τα ανόητα σεξιστικά σχόλια και γελάκια τόσο από τον δημοσιογράφο όσο και από το πάνελ του (Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Παπανώτας, Κάλια Ελευθερίου, Κατερίνα Γκαγκάκη) σίγουρα τους βγήκαν ξινά. Με μπροστάρη τον Γιώργο Λιάγκα άρχισαν τα ευτελή σχόλια: «Ε, την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές», «Εσταζε το ταβάνι;», «Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο;»,

«Ε, ναι, ρε παιδιά, στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;» ήταν μερικές από τις χυδαιότητες που ακούστηκαν.

Το τηλεφωνικό κέντρο στο ΕΣΡ αμέσως «πήρε φωτιά» και οι καταγγελίες έγιναν χιονοστιβάδα. Ετσι ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για την τιμωρία της τηλεοπτικής ομάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι το δεύτερο «μαύρο» μέσα στη φετινή χρονιά, μετά την εντολή του ΕΣΡ τον Μάιο για οριστική διακοπή μετάδοσης των εκπομπών «Αποκαλυπτικά LIVE», «Αποκαλυπτικά LIVE Night Show» και «Μένιος LIVE» με παρουσιαστή τον Μένιο Φουρθιώτη, που προβάλλονταν από τον σταθμό του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα