Το ύστατο «χαίρε» στον π. Γεώργιο Μεταλληνό

Μεγάλη συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού ιερέα στους Αμπελοκήπους

Σε κλίμα συγκίνησης και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πατρός Γεωργίου Μεταλληνού στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων.

Από νωρίς πλήθος κόσμου βρέθηκε στον ναό για να τιμήσει τον αγαπητό ιερέα, που υπήρξε μια σπουδαία θεολογική μορφή για την Ορθοδοξία. Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν αρκετοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεκάδες κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων μητροπόλεων, καθώς και πολλοί ακαδημαϊκοί καθηγητές, αφού ο π. Γεώργιος διετέλεσε και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του μακαριστού π. Γεωργίου Μεταλληνού μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου χθες έγινε η ταφή. Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο μακαριστός π. Γεώργιος συνδύασε τρεις ιδιότητες: «Υπήρξε ιερέας και λειτουργός του Θεού, υπήρξε άριστος δάσκαλος, αγάπησε την πατρίδα μας, την Ορθοδοξία, την αλήθεια, τον Χριστό και έδωσε αγώνες ώστε να μείνουν ακαινοτόμητες οι αλήθειες της πνευματικής μας παραδόσεως».

Συμπλήρωσε ότι «είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε τον αγώνα του π. Γεωργίου, ιδίως όλων όσων υπήρξαν μαθητές του και φοιτητές του», ενώ αναφέρθηκε στην πολύχρονη γνωριμία με τον π. Γεώργιο και στον θαυμασμό του προς το πρόσωπό του.