Εορταστικό… ωράριο στις μετακινήσεις

Τροποποιήσεις σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως την ΠαρασκευήΜε αρκετή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν όσοι προτίθενται να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα τις ημέρες των γιορτών, καθώς θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια. Σήμερα τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούνται ανά έξι λεπτά έως τις εννιά το βράδυ και ανά 10,5 λεπτά έως τη λήξη της βάρδιας. Τα δρομολόγια του μετρό θα γίνονται ανά πέντε λεπτά μεταξύ 06.30 και 18.30, και ανά δέκα λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. Λίγο δυσκολότερη θα είναι η κατάσταση για όσους επιλέξουν το τραμ για τις μετακινήσεις τους, καθώς τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά 18 λεπτά από τις 10.00 έως τις 19.00 και ανά 23 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. 

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, καθώς και την επομένη, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα περνούν ανά 12,5 λεπτά, του μετρό ανά επτά λεπτά μεταξύ 06.30 και 22.00 και ανά 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες, οι συρμοί του τραμ θα περνούν ανά 28 λεπτά, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται με τον προγραμματισμό Κυριακής.

Τα τρένα

Κάποια από τα δρομολόγια του προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν υπάρχει ζήτηση για τις 25 και τις 26 Δεκεμβρίου. Τα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς, Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς και Ανω Λιόσια – Αεροδρόμιο – Ανω Λιόσια δεν θα παρουσιάσουν κάποια μεταβολή, ενώ τα δρομολόγια Κορωπί – Λιόσια – Κορωπί θα καταργηθούν στις 25 και τις 26 Δεκεμβρίου. Το ίδιο τμήμα θα εξυπηρετείται από τα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς και Λιόσια – Αεροδρόμιο – Λιόσια.

Αντιθέρως, θα αυξηθούν τα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Οι επιβάτες που είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο για να ταξιδέψουν ανήμερα τα Χριστούγεννα από φυσικά σημεία πώλησης δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων, είτε σε μετρητά είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδιού», όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οσοι επιβάτες έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου θα γίνει απευθείας στην πιστωτική κάρτα τους.

Τέλος, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούνται ανά επτάμισι λεπτά, ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται με την κανονική συχνότητα του χειμερινού ωραρίου. Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια ανά 18 λεπτά μεταξύ 10.00 και 19.00 και ανά 23 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα