Σπάνε καρδιές στο «Ολύμπια»

Το αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» εκτελείται με συμφωνική μουσικήΤο μουσικό παραμύθι «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Οσκαρ Ουάιλντ είναι το έργο το οποίο θα ερμηνεύσουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στις 28 και τις 29 Δεκεμβρίου (6.30 μ.μ.) στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (2103642540), υπό τη διεύθυνση του Αλκη Μπαλτά, υπενθυμίζοντας σε παιδιά και ενήλικες το πραγματικό μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων. 

Στη συναυλία θα ακουστούν και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχει η παιδική χορωδία Rosarte και αφηγείται η Ξένια Καλογεροπούλου.

«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» είναι μία από τις ομορφότερες ιστορίες που έχει γράψει ο Οσκαρ Ουάιλντ, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Αφηγείται την ιστορία της φιλίας ανάμεσα στο άγαλμα ενός πρίγκιπα που έστεκε σε ένα ψηλό βάθρο και σε ένα χελιδόνι που στον δρόμο του για την Αίγυπτο αποφασίζει να ξεκουραστεί για ένα βράδυ κοντά στο άγαλμα. Τοποθετημένο στο ψηλό του βάθρο το άγαλμα του πρίγκιπα παρατηρεί τη δυστυχία των φτωχών ανθρώπων της πόλης.

Συνειδητοποιεί ότι αδυνατεί να βοηθήσει εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, και ζητεί από το χελιδόνι να μοιράσει τα φύλλα χρυσού και τους πολύτιμους λίθους που το στολίζουν σε όλους τους φτωχούς και δυστυχισμένους ανθρώπους.

«Ψηλά στην πόλη, σε μια ψηλή στήλη, βρισκόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ηταν στολισμένο με λεπτά φύλλα καθαρού χρυσού, για μάτια είχε δύο φωτεινά ζαφείρια, και ένα μεγάλο κόκκινο ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του… “Μοιάζει σαν άγγελος” αναφώνησαν κάποια παιδιά βγαίνοντας από την εκκλησία. “Πώς το ξέρετε;” Ρώτησε η καθηγήτρια των μαθηματικών, “έχετε δει ποτέ έναν άγγελο;” “Αχ, έχουμε, στα όνειρά μας!” απήντησαν τα παιδιά. Και η καθηγήτρια των μαθηματικών κατσούφιασε γιατί δεν ενέκρινε να ονειρεύονται τα παιδιά», γράφει ο Οσκαρ Ουάιλντ.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 5, 7, 10, 12, 15, 20 και 25 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα