ΔΕΗ: Χωρίς σταματημό οι διακοπές ρεύματος!

Νέα περιστατικά τις τελευταίες δύο ημέρες εντός και εκτός Αττικής, ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι απομακρυσμένες

«Κάτω από τη βάση» παίρνει η ΔΕΗ, αφού, για ακόμη μία φορά, δεν ήταν προετοιμασμένη επαρκώς για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το τελευταίο -και υπό εξέλιξη- κύμα κακοκαιρίας, με διακοπές ρεύματος να σημειώνονται και εντός της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελίες. Γενικά, στο σύνολο της χώρας παρουσιάστηκαν πολλά και σημαντικά προβλήματα, με χιλιάδες πελάτες της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να μένουν υπό συνθήκες ψύχους χωρίς ηλεκτροδότηση, για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Διακοπές ρεύματος καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών -και χθες- κατεγράφησαν εντός και εκτός της Αττικής, ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι απομακρυσμένες ή σε ορεινά μέρη, ούτως ώστε να δικαιολογούνται και να θεωρούνται λογικές ως έναν βαθμό.

Προβλήματα

Συγκεκριμένα, μεμονωμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν σε γραμμές μέσης τάσης στην Παλλήνη, στην Πεντέλη και στον Ασπρόπυργο. Δεν έλειψαν και καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είχαν διακοπή ρεύματος για μικρά χρονικά διαστήματα και σε περιοχές εντός της Αθήνας (κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη ΔΕΗ).

Επίσης, χθες, από τις πρώτες πρωινές ώρες διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στη Βοιωτία. Συγκεκριμένα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για μικρά ή και μεγάλα χρονικά διαστήματα αρκετά από τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, όπως για παράδειγμα στο Καπαρέλλι, στα Λεύκτρα και στο Μελισσοχώρι, καθώς και στη Δομβραίνα, στην Ελλοπία και στο Λεοντάρι. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είχαν και αρκετά χωριά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου η ηλεκτροδότηση διεκόπη και στην Ανδρο και την Τήνο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές ρεύματος στα νησιά αυτά οφείλονταν σε βλάβες που προέκυψαν στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ομάδες τεχνικού προσωπικού της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού επιχείρησαν την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Ανδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά (ωστόσο, δεν είχε υπάρξει πλήρης αποκατάσταση μέχρι το βράδυ, όπως ανέφεραν κάτοικοι των νησιών αυτών).

Η «κακή» χθεσινή ημέρα είχε φανεί από το πρωί της... Κυριακής 5 Ιανουαρίου, όταν είχε αρχίσει να εξελίσσεται το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, προχθές, προβλήματα κατεγράφησαν στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Θεσσαλονίκης, όπως το Ασβεστοχώρι, οι Συκιές, το Φίλυρο, τα Πεύκα, η Εξοχή, η Ανω Πόλη, καθώς και η Παπάφη. Σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στο Ασβεστοχώρι και στις Συκιές) δόθηκαν λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως σε άλλες πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να αντιμετωπιστούν οι διακοπές ρεύματος.