Δυναμικό μήνυμα στους ομογενείς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Τι είπε στην Πελόζι για τον ρόλο που επιτελεί η χώρα μας στην περιοχήΤις ελληνικές θέσεις για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, με έμφαση στο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, εξήγησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μέλη του Κογκρέσου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σειρά συναντήσεων που είχε χθες, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον. 

Κατά την επαφή του με την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και τους επικεφαλής των Δημοκρατικών κ. Χόγερ και των Ρεπουμπλικάνων κ. Μακάρθι, ο πρωθυπουργός τόνισε τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο για την υλοποίηση του αγωγού EastMed, ο οποίος, όπως σημείωσε, αποτελεί έργο ειρήνης και ανάπτυξης στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Παράλληλα, επιχείρησε να αναδείξει τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας για την περιφερειακή σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της και τη σταθερή, σημαντική συμβολή της χώρας μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

«Είναι τιμή μου να υποδέχομαι τον πρωθυπουργό της Ελλάδας» δήλωσε η κυρία Πελόζι, που συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη «για τις επιτυχίες του». 

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου για τα τεκταινόμενα στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, όπου υφίσταται επίσης αδιαλλαξία από την άλλη πλευρά, ενώ τόνισε τη σταθερή θέση της Ελλάδας για τα Βαλκάνια, ότι το μέλλον των κρατών της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη συμμετοχή τους στις ευρωατλαντικές δομές και υπογράμμισε τις ελληνικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα με την απλοποίηση των διαδικασιών, που καθιστούν τη χώρα μας προνομιακό χώρο προσέλκυσης Αμερικανών επενδυτών σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς.

Επίσης, συναντήθηκε με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, η οποία ασκεί σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και στελεχώνεται από εξέχοντες, πολύπειρους γερουσιαστές που έχουν ηγετικό ρόλο στα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ.

Το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης παρεκάθησε σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. «Η Ελλάδα επέστρεψε ως υπεύθυνη και αξιόπιστη περιφερειακή δύναμη» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ψήφο των αποδήμων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα