Οργή για τα καμώματα του Χάρι και της Μέγκαν

Μέγα πλήγμα για το Μπάκιγχαμ η φυγή τους από τη βασιλική σκέπη

Μετά το Brexit το... Megxit! Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που «παίζει» ειδησεογραφικά στη Βρετανία και όχι μόνο. Η τολμηρή, σκανδαλώδης για τα δεδομένα της Γηραιάς Αλβιώνας απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να πάρουν τον γιο τους και να φύγουν από το παλάτι για να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή έχει επιφέρει αναπόφευκτα βαρύ πλήγμα στη βασιλική οικογένεια. 

Κι αυτό παρότι η είσοδος της Μαρκλ στη βρετανική βασιλική οικογένεια είχε «χτυπήσει καμπανάκια», θυμίζοντας σε όλους μια αντίστοιχη αλλά πολύ πιο πονεμένη ιστορία του παρελθόντος. Αυτή της Γουόλις Σίμπσον, της πρώτης διαζευγμένης Αμερικανίδας που μπήκε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πριν από πολλές δεκαετίες.

Η οργή του παλατιού ήταν τόσο μεγάλη που ο Εδουάρδος H' λίγους μήνες αφότου στέφθηκε βασιλιάς το 1936 αναγκάστηκε να παραιτηθεί για να παντρευτεί τη Σίμπσον, προκαλώντας «σεισμό» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται απογοητευμένη. Σύμφωνα με την «Daily Mail», το ζευγάρι δεν της είχε πει το παραμικρό για την απόφασή του, την οποία μάλιστα ανακοίνωσε μέσω Instagram! Ο συντάκτης του βασιλικού ρεπορτάζ του BBC Τζόνι Ντάιμοντ έγραψε στο twitter: «Το BBC αντιλαμβάνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν συμβουλευτεί κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας προτού εκδώσουν την προσωπική τους δήλωση και το παλάτι θεωρείται απογοητευμένο».

Ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν με άρθρο του στην «Daily Mail» καλεί τη βασίλισσα Ελισάβετ να «απολύσει» το ζευγάρι και να αφαιρέσει από τον Χάρι και τη Μέγκαν τους τίτλους τους προτού διαλύσουν τη μοναρχία.

Ο Μόργκαν τους χαρακτήρισε μάλιστα ζευγάρι εγωιστών, «περιφερόμενων κλόουν» και «wannabe Kardashians»!

Πέρα από τα θεσμικά ζητήματα, η απόφαση του πριγκιπικού ζεύγους προκαλεί και σειρά από άλλα προβλήματα. Συγκεκριμένα, χθες έγινε γνωστό ότι το διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, όπου εκτίθενται 250 κέρινα ομοιώματα σπουδαίων προσωπικοτήτων της διεθνούς κοινότητας, αποφάσισε να χωρίσει τον Χάρι και τη Μέγκαν από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. «Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο αντιδρούμε στα αναπάντεχα νέα ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποποιούνται τον ρόλο των “ανώτερων” μελών της βασιλικής οικογένειας» εξήγησε ο γενικός διευθυντής του μουσείου Στιβ Ντέιβις.