Υπό διωγμό η Θρησκεία

Ντροπή: Η υπουργός Παιδείας καταργεί τη σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών
Βαρύτατο πλήγμα κατά της πατρίδας. Η Κεραμέως προχωρεί με πρωτοφανή ζήλο την αποχριστιανοποίηση της εκπαίδευσης, συνεχίζοντας το επαίσχυντο έργο του Φίλη και του Γαβρόγλου

Η Θέση μας: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ

Aπό αντιχριστιανικό μένος διακατέχεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία αποφάσισε στα «μουλωχτά» να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. 

Η υπουργός Παιδείας έκανε αυτό που δεν τόλμησαν ούτε οι υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Την κατάπτυστη αυτή διάταξη την έφερε με ύπουλα τεχνάσματα μέσα σε ένα νομοσχέδιο με πολλές διατάξεις και άρθρα προκειμένου να «χαθεί», ενώ η απόφασή της να την καταθέσει νύχτα μόνο αθώα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εκδηλώσεις

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει την οργή εκατομμυρίων πιστών, κατάργησε την αργία, αλλά αποφάσισε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στα σχολεία με θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Νίκης Κεραμέως με το οποίο επιχειρείται η εξαφάνιση της θρησκευτικής συνείδησης, η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας.

Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Μεγάλων αυτών Πατέρων, αλλά και της Παιδείας και αυτών που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικών και μαθητών. Θα γίνονται μόνο εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένει προσφοράς τους στην εκπαίδευση και στα γράμματα.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προκάτοχός της Κώστας Γαβρόγλου με διάταξή του το 2019 είχε αποφασίσει τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία να παραμένουν κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο ακόμα και για πλήρη κατάργηση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στα σχολεία, καθώς η τυπική κατάργηση της σχολικής αργίας επετεύχθη!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα