Θαύμα! Ο μικρός Παναγιωτάκης στέκεται επιτέλους στα πόδια του

«Ο Παναγιωτάκης στέκεται στα πόδια του…… Είναι απίστευτο! Πραγματικά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο που έκανε αυτό το θαύμα, τον Παναγιωτάκη να σταθεί στα πόδια του». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η μητέρα του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1 και υποβλήθηκε σε γονιδιακή θεραπεία, συνοδεύει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook και δείχνει το αγοράκι να στέκεται όρθιο.

«Είχαμε καιρό να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του παιδιού, η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από εξετάσεις και φυσικοθεραπείες. Είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι και θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, γιατί χάρη σε εσάς το καταφέραμε αυτό!!! Το ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα, αλλά έχουμε την υπομονή και τη δύναμη που μας δίνουν ο μικρός μας και εσείς! Σας ευχαριστούμε ολόψυχα» είναι το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο.

Η ιστορία του μικρού αγοριού συγκίνησε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε δύο φορές να εγκρίνει το ταξίδι σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστόνη και να καλύψει τα έξοδα για τη νέα γονιδιακή θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, καθώς έκρινε ότι δεν θα είχε αποτέλεσμα.

Η άρνηση αυτή είχε ως συνέπεια να κινητοποιηθεί το πανελλήνιο, να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να ταξιδέψει το παιδί στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο, όπου τελικά υποβλήθηκε στη νέα θεραπεία.

Πάντως τα θετικά αποτελέσματα στην πορεία της υγείας του προκαλούν εύλογα ερωτήματα για την ορθότητα της απόφασης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας, το οποίο πλέον είναι βαρύτατα εκτεθειμένο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα