Πράσινο φως από Ελισάβετ σε Χάρι και Μέγκαν!

Η βασίλισσα έδωσε τις ευλογίες της στον εγγονό της και στη σύζυγό του να ακολουθήσουν το δικό τους μέλλον

Έπειτα από αρκετές ημέρες αναμονής και εικασιών από πλευράς του βρετανικού Τύπου για το τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τελικά χθες τις ευλογίες της στον εγγονό της και στη σύζυγό του, προκειμένου να ακολουθήσουν, όπως το επιθυμούν, το δικό τους, πιο ανεξάρτητο μέλλον, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της βασιλικής οικογένειας.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια» τόνισε μεταξύ άλλων η 93χρονη Βρετανίδα μονάρχης, ενώ πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της πως «αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου».

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισήμανε ότι το νεαρό ζευγάρι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να εξαρτάται οικονομικά από δημόσιους πόρους. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περνά χρόνο στη Βρετανία και στον Καναδά, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει σχετικά με την οριστικοποίηση των μελλοντικών ρυθμίσεων που θα αφορούν τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Λίγο νωρίτερα ο πρίγκιπας Χάρι και ο μεγάλος αδελφός του πρίγκιπας Ουίλιαμ κατήγγειλαν δημόσια μια «προσβλητική» αναφορά σε εφημερίδα για τη μεταξύ τους σχέση.

Η εφημερίδα «Times», επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή, έγραψε πως ο Χάρι και η Μέγκαν υπέστησαν «μπούλινγκ» από τον Ουίλιαμ, που δεν υποδέχθηκε ευνοϊκά τη Μέγκαν.

«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον Δούκα του Σάσεξ και τον Δούκα του Κέμπριτζ» αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από τα γραφεία του Ουίλιαμ και του Χάρι. Δήλωση στην οποία τονίστηκε ακόμη ότι «για δύο αδέλφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας κατ' αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής».