Οσκαρ 2020: Σαρωτικός ο «Joker»!

Η ταινία απέσπασε 11 υποψηφιότητες και ακολουθούν με 10 τα «1917», «Ο Ιρλανδός» και «Κάποτε στο… Χόλιγουντ»Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ώρα Ελλάδος μέσω livestream στο YouTube τις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ του 2020. Τα 8.469 μέλη της Ακαδημίας των Οσκαρ ψήφισαν από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου και για τις 24 κατηγορίες των Οσκαρ 2020, από αυτή της Καλύτερης Φωτογραφίας έως την Καλύτερη Διεθνή Ταινία Μεγάλου Μήκους. 

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Οσκαρ 2020 έγινε περίπου έναν μήνα πριν από τη μεγάλη τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Dolby Theater του Χόλιγουντ και ούτε φέτος θα έχει κεντρικό παρουσιαστή. Τις υποψηφιότητες παρουσίασαν οι ηθοποιοί Ισα Ρέι και Τζον Τσο. Τις περισσότερες υποψηφιότητες -11 συνολικά- συγκεντρώνει ο «Joker» και ακολουθούν με 10 υποψηφιότητες τα «1917», «Ο Ιρλανδός» και «Κάποτε στο… Χόλιγουντ».

• Υποψήφιες για Καλύτερη Ταινία:
«Ford vs Ferrari»
«Ο Ιρλανδός»
«Τζότζο»
«Joker»
«Μικρές κυρίες»
«Ιστορία γάμου»
«1917»
«Κάποτε στο… Χόλιγουντ»
«Παράσιτα»

• Υποψήφιοι για Οσκαρ Σκηνοθεσίας:
Μάρτιν Σκορσέζε («Ο Ιρλανδός»)
Μπονγκ Τζουν Ζο («Παράσιτα»)
Κουέντιν Ταραντίνο («Κάποτε στο… Χόλιγουντ»)
Σαμ Μέντες («1917»)
Τοντ Φίλιπς («Joker»).

• Για Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία:
«Παράσιτα» (Νότια Κορέα)
«Πόνος και Δόξα» (Ισπανία)
«Les Misérables» (Γαλλία)
«Honeyland» (Σκόπια)
«Corpus Christi» (Πολωνία).

• Υποψήφιοι για τον Α΄ Ανδρικό Ρόλο:
Χοακίν Φίνιξ («Joker»)
Ανταμ Ντράιβερ («Ιστορία γάμου»)
Λεονάρντο ντι Κάπριο («Κάποτε στο… Χόλιγουντ»)
Αντόνιο Μπαντέρας («Πόνος και δόξα»)
Τζόναθαν Πράις («Οι δύο Πάπες»)

• Για Α’ Γυναικείο Ρόλο:
Ρενέ Ζελβέγκερ («Τζούντι»)
Σαρλίζ Θερόν («Βόμβα»)
Σκάρλετ Γιόχανσον («Ιστορία γάμου»)
Σίρσα Ρόναν («Μικρές κυρίες»)
Σίνθια Ερίβο («Harriet»)

• Για τον Β΄ Ανδρικό Ρόλο:
Μπραντ Πιτ («Κάποτε στο… Χόλιγουντ»)
Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι («Ο Ιρλανδός»)
Τομ Χανκς («Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά»)
Αντονι Χόπκινς («Οι δύο Πάπες»).

• Για τον Β΄ Γυναικείο Ρόλο:
Κάθι Μπέιτς («Richard Jewell»)
Λόρα Ντερν («Ιστορία γάμου»)
Μάργκο Ρόμπι («Βόμβα»)
Φλόρενς Πιου («Μικρές κυρίες»)
Σκάρλετ Γιόχανσον («Τζότζο»).

• Για τα Κοστούμια οι ταινίες «Κάποτε στο… Χόλιγουντ», «Ο Ιρλανδός», «Τζότζο», «Joker» και «Μικρές κυρίες», για το Διασκευασμένο Σενάριο οι Τάικα Γουαϊτίτι («Jojo Rabbit»), Στιβ Ζέιλιαν («Ο Ιρλανδός»), Αντονι ΜακΚάρτεν («Οι δύο Πάπες»), Γκρέτα Γκέργουιγκ («Μικρές κυρίες») και Τοντ Φίλιπς, Σκοτ Σίλβερ («Joker»). Για το Πρωτότυπο Σενάριο οι Ράιαν Τζόνσον («Στα μαχαίρια»), Νόα Μπόμπακ («Ιστορία γάμου»), Σαμ Μέντες και Κρίστι Γουίλσον-Κερνς («1917»), Κουέντιν Ταραντίνο («Κάποτε στο… Χόλιγουντ») και Μπονγκ Τζουν-χο και Χαν Τζιν-γουον («Παράσιτα»). Για τη Φωτογραφία οι «Ο Ιρλανδός», «Joker», «The Lighthouse», «1917» και «Κάποτε στο… Χόλιγουντ», για το Μοντάζ οι «Ford vs Ferrari», «Ο Ιρλανδός», «Jojo Rabbit», «Joker», «Παράσιτα». Για τη Μουσική οι «Joker», «Μικρές κυρίες», «Ιστορία γάμου», «1917» και «Star Wars: Rise of Skywalker».Για το Τραγούδι τα «I Can’t Let You Throw Yourself Away» («Toy Story 4»), «I’m Gonna Love Me Again» («Rocketman»), «I’m Standing With You» («Breakthrough»), «Into the Unknown» («Frozen 2») και «Stand Up» («Harriet»).

• Για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων υποψήφιες είναι οι «How to Train Your Dragon: The Hidden World», «I Lost My Body», «Klaus», «Missing Link» και «Toy Story 4». Για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ – Μεγάλου Μήκους τα «American Factory», «The Cave», «Edge of Democracy», «For Sama» και «Honeyland».
Στις προβλέψεις των στοιχημάτων επικρατέστερη για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας εμφανίζεται, σύμφωνα με τις αποδόσεις, το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, με τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες εμφανίζεται αρκετά δυνατό το εξαιρετικό «1917» του Σαμ Μέντες, το οποίο έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που πιστεύουν πως είναι πολύ πιθανό αυτή η ταινία να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της φετινής τελετής απονομής των Οσκαρ.

Την πεντάδα των φαβορί των στοιχηματικών εταιριών για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας συμπληρώνουν ο πολυσυζητημένος «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε και ο εντυπωσιακός «Joker» του Τοντ Φίλιπς. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι το χρυσό αγαλματίδιο για τον Α΄ Ανδρικό Ρόλο θα λάβει ο πρωταγωνιστής του «Joker» Χοακίν Φίνιξ.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα