Στραβά μάτια στους… τσιμεντόλιθους

Οι αστυνομικοί ζητούν από τον Άρειο Πάγο μετατροπή των κατηγοριών σε βαριές σωματικές βλάβεςΠειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων που «είδαν»… πλημμελήματα και όχι κακουργήματα (!) στα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά την εκκένωση των καταλήψεων στο Κουκάκι ζητούν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, υποστηρίζοντας πως έκαναν τα… στραβά μάτια την ώρα που κινδύνευσαν σοβαρά ζωές συναδέλφων τους. 

Εκπρόσωποι της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής μετέβησαν χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υπέβαλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αίτημα – υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα, κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένες ενέργειες των καταληψιών «που είχαν ως σκοπό να προκαλέσουν είτε τον θάνατο είτε τη βαριά σωματική βλάβη των αστυνομικών».

«Αποδεικνύεται από τις ληφθείσες φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι ευρισκόμενοι στο ισόγειο αστυνομικοί δέχονταν από τους από τους πάνω ορόφους του κτιρίου ξύλα, πέτρες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε πρόσφορο στα χέρια των καταληψιών, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών» τονίζουν οι αστυνομικοί και εξαπολύουν πυρά κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που σε ανακοίνωσή της υποστήριξε πως οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το υλικό που κόμισαν οι αστυνομικές Αρχές.

«Δηλαδή, ήταν ανύπαρκτα τα βίντεο και οι φωτογραφίες; Η τοιαύτη συμπεριφορά του εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων, τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας και χλευάζοντας τις διωκτικές Αρχές, κατά των οποίων επιτίθενται με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση» τονίζουν μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί.

Τι αντιμετώπισαν

Την ίδια ώρα, οι περιγραφές των αστυνομικών για όσα διαδραματίστηκαν στο κτίριο της οδού Ματρόζου το περασμένο Σάββατο συγκλονίζουν. «Επιχειρώντας να ανοίξουμε την πόρτα εισόδου, που ήταν χτισμένη, δεχθήκαμε σφοδρότατες επιθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στον 1ο όροφο και στην ταράτσα του κτιρίου» εξηγεί αστυνομικός της ΕΚΑΜ, τονίζοντας πως οι καταληψίες εκτόξευαν στους αστυνομικούς σακούλες με περιττώματα, πέτρες, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα, «με προφανή σκοπό να μας προκαλέσουν σοβαρότατες και βαριές σωματικές βλάβες».

«Εριχναν χλωρίνη, μπογιές, καθαριστικά για πατώματα και για πιάτα, και κάθε λογής αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στην οικία» συνεχίζει στην κατάθεσή του, τονίζοντας πως «από τις σφοδρές επιθέσεις που δεχόμασταν θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής».

Έριχναν εύφλεκτο υγρό

«Διαπιστώσαμε μετά ότι είχαν ετοιμάσει δοχεία με εύφλεκτο υγρό, το οποίο προσπάθησαν να ρίξουν στον τροχό που έκοβε την πόρτα. Καταλαβαίνετε ότι, αν έπεφτε στις σπίθες και στη θερμότητα που παράγει ο τροχός, δεν θα μιλάγαμε για τραυματίες αστυνομικούς – πλέον θα μιλάγαμε για νεκρούς» επισημαίνει σε κατάθεσή του μέλος ομάδας ΟΠΚΕ, εξηγώντας πως σε αυτή την περίπτωση «θα υπήρχε φωτιά, θα υπήρχαν άνθρωποι που έχουν πάνω τους χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, όπλα, πυρομαχικά και σφαίρες, οι οποίοι θα φλέγονταν, και θα μιλάγαμε για άλλη αναβάθμιση του περιστατικού».

«Είναι εκτίμησή μου ότι είχαν δολοφονική πρόθεση, γιατί, όταν πετάς από μια ταράτσα 4-5 μέτρων ή ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου έναν τσιμεντόλιθο που ζυγίζει 12,5 κιλά πάνω στο κεφάλι ενός ανθρώπου, είναι προφανές ότι θες να τον σκοτώσεις – δεν εξετάζω κάποιο άλλο ενδεχόμενο» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα