Ο Πούτιν «παραίτησε» σύσσωμη την κυβέρνηση της Ρωσίας

Την παραίτησή της υπέβαλε χθες σύσσωμη η ρωσική κυβέρνηση…… μετά την ομιλία που έκανε ο πρόεδρος Πούτιν (φωτό) στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τις προτάσεις του για συνταγματικές αλλαγές. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ο Πούτιν πρότεινε ως υποψήφιο πρωθυπουργό τον 54χρονο επικεφαλής των Φορολογικών Υπηρεσιών της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Την παραίτηση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος, αναφερόμενος στις προτάσεις Πούτιν, τόνισε ότι «σ’ αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι θα ήταν σωστό, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Συντάγματος, η κυβέρνηση στην υπάρχουσα σύνθεσή της να υποβάλει την παραίτησή της».

Ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο, ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το έργο της. «Από την πλευρά μου επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για καθετί που κάνατε σ’ αυτή τη φάση της κοινής μας συνεργασίας, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν επιτεύχθηκαν τα πάντα, αλλά ποτέ δεν επιτυγχάνονται πλήρως τα πάντα».

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θεσπίσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προτείνοντας γι’ αυτή τη θέση τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οπως επισήμανε ο Πούτιν, από τη θέση αυτή ο Μεντβέντεφ θα μπορεί να ασχοληθεί με ζητήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα