Πολλές «γκρίζες ζώνες» στην καριέρα της Σακελλαροπούλου

Τάχθηκε υπέρ των δύο πρώτων Μνημονίων και του PSI, ενώ αντιμετώπισε τις ενστάσεις για τις Πρέσπες ως θέμα δικαστικής ρουτίναςH επόμενη -εκτός απροόπτου- Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συμβολίζει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «σημαντικές αξίες, ενώ χειρίστηκε υπεύθυνα σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων». 

Πίσω από αυτήν την κομψή διατύπωση κρύβονται οι «σκιές» και οι «γκρίζες ζώνες» στην επαγγελματική θητεία μιας άκαμπτης Ελληνίδας δικαστού, η οποία ταύτισε το όνομά της με τις σκληρότερες μνημονιακές επιλογές και πράγματι επηρέασε αρνητικά τις συνθήκες ζωής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. Οι ένθερμοι οπαδοί της υποψηφιότητάς της επιθυμούν να λησμονήσουμε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν εκείνη που υπερψήφισε ανενδοίαστα:

• τις άγριες περικοπές του 1ου Μνημονίου,

• τα νέα σκληρά μέτρα του 2ου Μνημονίου και του νόμου Βρούτση,

• τη συνταγματικότητα του εγκληματικού «κουρέματος» (PSI) εξαιτίας του οποίου «στέγνωσαν» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων,

• την κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων.

Μπορεί η πρόταση της Ν.Δ. να αποσπά ευρεία διακομματική συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο δεν φαίνεται να γίνεται πλειοψηφικά αποδεκτή από τους πολίτες και ειδικά από το εμβρόντητο ακροατήριο της συντηρητικής παράταξης, το οποίο παρακολουθεί αμήχανο τους θεσμικούς ακροβατισμούς του Μαξίμου.

Όπως όλοι γνωρίζουν, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι εκείνη που:

• τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες,

• συμφώνησε στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς,

• απέρριψε τις προσφυγές εθνικών συλλόγων κατά της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών που υπερασπίζονταν τη Μακεδονία,

• εισηγήθηκε υπέρ των Μεταλλείων Χαλκιδικής απορρίπτοντας την προσφυγή κατοίκων, σε μια περιοχή που σήμερα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο,

• απέρριψε τους ισχυρισμούς των δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.

Ειδικά στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών η κυρία Σακελλαροπούλου κατηγορείται ότι κατά την εκδίκαση της προσφυγής της Παμμακεδονικής Ενωσης Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην έδρα αντιμετώπισε αυτήν τη μεγάλη εθνική υπόθεση ως θέμα δικαστικής ρουτίνας.

Η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, όπως σημειώνουν, ουδόλως έδειξε να την ενοχλεί. Κατά τη διάρκεια της δίκης η υποψήφια Πρόεδρος (όλων υποτίθεται…) των Ελλήνων, μεταξύ άλλων, έδωσε περιορισμένο χρόνο αγόρευσης στους δικηγόρους της ένωσης, φροντίζοντας πάντως να τους διακόπτει συνεχώς με αντιδικονομικό τρόπο.

Επρόκειτο, όπως υπογραμμίζουν, για τυπική περίπτωση κακοδικίας, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά του ΣτΕ και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα βγήκε απόφαση σε 22 ώρες»…

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα