Υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα πυρά Τσίπρα προς Κυριάκο για «επικοινωνιακές ντρίμπλες»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας…… παρότι υπήρξαν «θερμοκέφαλες» εισηγήσεις στον πρόεδρο του κόμματος να ψηφίσει «παρών».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες την τελική επιλογή έπειτα από συνεδρίαση των επιτελικών οργάνων στην Κουμουνδούρου, σπεύδοντας πάντως να ξεκαθαρίσει ότι η στάση του «δεν συνιστά σε καμία περίπτωση γενικότερη πολιτική συναίνεση» στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Αντιθέτως, επέμεινε, οι διαχωριστικές γραμμές παραμένουν, διότι η επιλογή Μητσοτάκη δεν συνιστά κάποια πολιτική «υπέρβαση», αλλά «επικοινωνιακή ντρίμπλα», κάνοντας λόγο για μια «εξαίρετη δικαστή» και μια προοδευτική φυσιογνωμία που «υπηρέτησε με σθένος τη Δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους αλλά και την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών». Ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του:

• Καταλόγισε υποκρισία και πολιτική ένδεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αβάσταχτη ελαφρότητα και ανευθυνότητα απέναντι στους θεσμούς, αμοραλισμό και υποταγή των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας.

• Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέφυγε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίον δεν ανανέωσε τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ότι εξευτέλισε συνειδητά τον θεσμό με μια «διαδικασία προεδρικών καλλιστείων» επί μήνες, διασύροντας και το πρόσωπο του απερχόμενου Προέδρου και μάλιστα σε μια κρίσιμη για τα εθνικά θέματα συγκυρία. Επανέλαβε δε ότι σφάλλει για τη μη ανανέωση της θητείας του, αξιοποιώντας επικοινωνιακά τον θεσμό, προκειμένου να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.

• Υπενθύμισε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είχε καταψηφιστεί από τη Ν.Δ. όταν ο ΣΥΡΙΖΑ την επέλεξε για την ηγεσία του ΣτΕ. Σήμερα, είπε, η εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα «ακυρώνει την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια της Ν.Δ., ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

• Υποσχέθηκε δε ότι ο ίδιος ως αρχηγός της αντιπολίτευσης «δεν θα γίνει Μητσοτάκης», κάνοντας δηλαδή αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, και πως «η θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι στάση εθνικής ευθύνης».

«Θα συμφωνήσουμε ότι Μητσοτάκης δεν θα γίνει» απάντησαν δηκτικά κύκλοι του Μαξίμου, οι οποίοι αφού… μέτρησαν το μήνυμα Τσίπρα σχολίασαν: «Χρειάστηκαν 718 λέξεις για να πει ένα απλό “ναι” στην πρόταση Μητσοτάκη για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Κρατάμε το γεγονός ότι η ευρεία πλειοψηφία στην οποία αποσκοπούσε η συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού σχηματίζεται στη Βουλή κι αυτό είναι απολύτως θετικό για τη δημοκρατία μας».

Γιώργος Χατζηδημητρίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα