Για ποιους δουλεύει ο Ρουβίκωνας;

Ο ύποπτος ρόλος του Ρουβίκωνα που επιτέθηκε στη δημοκρατία
Οι φασίστες με τις κουκούλες απειλούν όσους δεν υποτάσσονται
Ανέλαβαν την ευθύνη με ασυνάρτητη και περίεργη προκήρυξη
Τους εξοργίζει αυτό που είμαστε: Πατριώτες, παραδοσιακοί και χριστιανοί

Η Θέση μας: Μια Πρόεδρος της μειοψηφίας

Το ερώτημα δεν είναι καινούργιο, αλλά κάθε τόσο επανέρχεται: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Το κράτος ή το παρακράτος; Και οι αρμόδιοι (κυβέρνηση – υπουργεία) τι ρόλο παίζουν; Η επίθεση που δέχτηκε η «δημοκρατία» από τα φασισταριά του Ρουβίκωνα και οι αναρτήσεις που ακολούθησαν για την ανάληψη ευθύνης αποδεικνύουν ότι η χώρα μας διανύει σκοτεινή περίοδο. 

Τραμπούκοι με αριστερίστικο και αναρχικό περίβλημα απειλούν υπό την κρατική ανοχή και ουδείς μπορεί μετά βεβαιότητας να πει για ποιον δουλεύουν. Ποιον εξυπηρετούν και από πού λαμβάνουν εντολές. Η προσπάθειά τους να φιμώσουν έναν δημοσιογραφικό όμιλο με πατριωτική ταυτότητα, πολιτικά ασυμβίβαστο και δυσάρεστο σε πάσης φύσεως «άρχοντες» και «βαρόνους», δείχνει συγκεκριμένη στόχευση. Κάποιου είδους «συμβόλαιο» που πρέπει να εκτελεστεί ώστε να υποκύψουν ή να αναγκαστούν να φύγουν από τη μέση οι αντισυστημικοί και οι μη ελεγχόμενοι.

Πόσο μάλλον όταν η «δημοκρατία» και όλος ο δημοσιογραφικός όμιλος στον οποίο ανήκει δεν στηρίζονται σε εφοπλιστές, εργολάβους ή κατόχους βρόμικου χρήματος. Με σκληρή δημοσιογραφική δουλειά και καθημερινό δύσκολο αγώνα έχει πετύχει ένα πραγματικό εκδοτικό θαύμα που σε ορισμένους δεν αρέσει. Η επιτυχία, βλέπετε, δημιουργεί εχθρούς που με κάθε τρόπο μηχανεύονται σχέδια εξόντωσης, με παγίδες, αντιγραφές, συκοφαντίες και οικονομικό στραγγαλισμό.

Όταν όμως όλα αυτά πέφτουν στο κενό, αναλαμβάνουν τα παιδιά με τις κουκούλες και το ακροαριστερό προσωπείο! Μαζί με όλα αυτά υπάρχει, βέβαια, και η προσπάθεια ιδεολογικής φίμωσης. Η εξαφάνιση φωνών που επιμένουν να μιλούν για πατρίδα και θρησκεία. Η εξόντωση όσων καταγγέλλουν τις μηδενιστικές τάσεις της εποχής μας και την ισοπεδωτική ατζέντα της Αριστεράς: την «υποδούλωση» όσων ακόμα αντιστέκονται.

Τέλος, υπάρχει και η κρατική αδιαφορία, σκόπιμη ή εξαιτίας ανικανότητας. Κι αυτή είναι ύποπτη! Εξάλλου πάντα το παρακράτος ήταν το μακρύ χέρι του κράτους. Ο εκδότης της «δημοκρατίας» με επιστολή του (που παρουσιάζουμε σήμερα) από τις 16 Δεκεμβρίου είχε ζητήσει αυξημένα μέτρα προστασίας. Κανείς όμως δεν φρόντισε να τα λάβει… Οι ευθύνες περιπλέκονται ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που (όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) τις σχετικές εντολές για τη φύλαξη πιθανών στόχων δίνει απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου. Ποιος, λοιπόν, πήρε την απόφαση να μείνουν απροστάτευτοι η «δημοκρατία» και ο εκδότης της;

Ο Ρουβίκωνας και άλλες αντίστοιχες δήθεν αναρχικές ομάδες είναι ο βολικός μπαμπούλας της εποχής μας. Τα κίνητρά του είναι τουλάχιστον ύποπτα, ειδικά στην περίπτωση της προχθεσινής επίθεσης. Είναι υποχρέωση των αρμόδιων αρχών κάποια στιγμή να τους ξεσκεπάσουν και να αποκαλύψουν τους εντολείς τους και τους πραγματικούς σκοπούς τους. Αν το επιθυμούν πράγματι οι αρμόδιοι…

Η νέα επίθεση στα γραφεία της «δημοκρατίας» και της «Espresso» από τους κουκουλοφόρους τραμπούκους του Ρουβίκωνα καταδικάστηκε απερίφραστα από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και της ΕΙΗΕΑ, που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στις εκδοτικές επιχειρήσεις και στους εργαζομένους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Οι άγνωστοι εισβολείς, αφού κατόρθωσαν να εισέλθουν από την κεντρική είσοδο και να ακινητοποιήσουν τον φρουρό, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι δύο εφημερίδες, πέταξαν μαύρες μπογιές σε τοίχους και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε γραφεία και μηχανήματα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή». Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει: «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που δέχονται επίθεση οι συγκεκριμένες εφημερίδες και η πολλοστή που τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται στόχος βανδαλιστών και κουκουλοφόρων. Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους των εφημερίδων που δέχθηκαν την επίθεση από αυτόκλητους τιμωρούς.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία, την τρομοκράτηση και τις απειλές. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να φιμώσουν τον Τύπο και να εγκαθιδρύσουν τον σκοταδισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΙΗΕΑ που εξέφρασε την ανησυχία της «για το δεύτερο στη σειρά περιστατικό επίθεσης και βανδαλισμού από ομάδες “αγνώστων” στα γραφεία των εφημερίδων δημοκρατία, “Espresso” και “Εστία” σε διάστημα ενός μήνα».

Η ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιοκτητών συνεχίζει: «Οι ενέργειες αυτές, που στρέφονται συνολικά κατά του Τύπου, πρέπει να καταδικάζονται άμεσα και δημόσια από όλους. Πολλώ μάλλον όταν επαναλαμβάνονται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η Ενωση συμπαρίσταται στους εργαζομένους και στις εκδοτικές επιχειρήσεις των εφημερίδων, υπογραμμίζοντας ότι κανένας φορέας ενημέρωσης και διάδοσης γνώμης δεν φιμώνεται από εκδηλώσεις τρομοκράτησης και από απειλές».

Επιπλέον η ΕΙΗΕΑ ζητά να διερευνηθεί «η καταγγελία των εφημερίδων ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί για την ανάγκη λήψης μέτρων φύλαξης αμέσως μετά την πρώτη επίθεση. Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της οφείλουν να αποδείξουν ότι εννοούν τη διαβεβαίωσή τους ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας των χώρων σύνταξης και έκδοσης των εφημερίδων».

Προκήρυξη-παραλήρημα από τα φασισταριά του Ρουβίκωνα!

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα και τρίτη συνολικά (αφού είχε προηγηθεί και επίθεση στα παλιά γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη) άνανδροι κουκουλοφόροι έβαλαν στόχο τα γραφεία της «δημοκρατίας» με στόχο να μας εκφοβίσουν. Η νέα φασιστική-τρομοκρατική επίθεση έγινε από τους «αυτόκλητους τιμωρούς» του Ρουβίκωνα το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία όπου στεγάζεται η εφημερίδα επιχειρώντας να ακυρώσουν την έκδοσή της.

Ανέβηκαν στον τρίτο όροφο, πέταξαν μπογιές και κατέστρεψαν υπολογιστές και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν και απειλές σε όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ζητούσαν από τους κουκουλοφόρους του Ρουβίκωνα να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο, εκείνοι συνέχιζαν να βανδαλίζουν, ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος.

Αφού ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο, κατά την πάγια τακτική τους, εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι στα γύρω στενά, κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, μιας και τα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγες ώρες μετά ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έκαναν τα φασισταριά με τις κουκούλες, επιχειρώντας με γελοίους ισχυρισμούς και ένα ασυνάρτητο κείμενο να δικαιολογήσει τις παράνομες πράξεις του. Από την προκήρυξη γίνεται σαφές ότι ο Ρουβίκωνας και όσοι κρύβονται από πίσω του θέλουν απεγνωσμένα να φιμώσουν τη φωνή μας. Η σπουδή τους να γράψουν κάτι αρνητικό για κάθε μέσο του ομίλου, ακόμα και γι’ αυτά που δεν ασχολήθηκαν ποτέ μαζί τους, φανερώνει ότι εκτελούν εντολές και δεν επιχειρούν αυτοβούλως…

Πριν από την προκήρυξη υπήρχε ανάρτηση στο facebook του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη, ο οποίος απείλησε εκ νέου τους δεκάδες εργαζομένους στην εφημερίδα «δημοκρατία» θέλοντας να στείλει «μηνύματα» που πιθανόν του υπαγόρευσαν οι εντολείς του. Γι’ αυτό ανέφερε «να είστε καλά παιδιά, να προσέχετε τι γράφετε».

«Μην απορείτε πώς κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα» έγραψε και συμπλήρωσε με κεφαλαία γράμματα: «Ο Ρουβίκωνας γνωρίζει τους κωδικούς για πολλά κτίρια στην Αθήνα». Οπως τόνισε στη χυδαία ανάρτησή του ο γνωστός αναρχικός του γλυκού νερού, που θυμίζει… λαγό, «έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού, οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες». Αξια λοιπόν μπορεί να ανακηρυχθεί εκτός από φασίστας και αρχηγός των ρουφιάνων!

«Συμφέροντα»

Στην ανάληψη ευθύνης που ακολούθησε και συνοδεύτηκε από βίντεο, οι τραμπούκοι κάνουν εκτενή αναφορά σε επιχειρηματικές συμμαχίες και οικονομικά συμφέροντα, με τρόπο που εκπλήσσει και προκαλεί απορία. Σε κάθε περίπτωση η προκήρυξή τους μοιάζει περισσότερο με δημοσιογραφικό κείμενο και όχι με κείμενο αναρχικών… Εμφανίζονται να ενοχλούνται από την ύπαρξη του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού ομίλου με αναφορές από το ποδόσφαιρο και τα πέναλτι (!) έως τη σκληρή κριτική που κάνει η «δημοκρατία» στη Ν.Δ.! Δεν είναι τυχαίο ότι στην προκήρυξή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν με επιχειρηματίες, πολιτικούς και επώνυμους. Ας βγάλουν σε πλειστηριασμό την πολιτική τους υποστήριξη, ας τσακωθούν κι ας τα ξαναβρούν με τη Ν.Δ. και τους Μαρινάκηδες». Και μόνο η τελευταία αναφορά προκαλεί σοβαρές απορίες.

Από την προκήρυξή τους είναι σαφές επίσης ότι τους ενοχλεί σφόδρα το γεγονός ότι η εφημερίδα μας καλύπτει καθημερινά τις εκκενώσεις των καταλήψεων από την Αστυνομία. Αναφέρουν χαρακτηριστικά απειλώντας ευθέως: «Ας μάθουν ότι τους παρατηρούμε πολύ προσεχτικά. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα πουν “δεν τρέχει τίποτα”. Εμείς είμαστε από αυτούς που όταν χρησιμοποιούν εναντίον μας τέτοιες βρωμιές εκνευριζόμαστε. Και πάμε να βρούμε αυτούς που μας εκνεύρισαν με τέτοιο τρόπο». Επίσης στρέφονται κατά της ΕΣΗΕΑ, γεγονός πρωτόγνωρο για τέτοιας φύσεως κείμενο, αφού ποτέ οι αναρχικές ομάδες δεν κατηγορούν συνδικαλιστικά όργανα.

Στο απάνθισμα ασυναρτησίας της προκήρυξης αναφέρονται σε μια σειρά από επιλογές που αφορούν τη «γραμμή» της εφημερίδας μας και τις αξίες που αυτή υπηρετεί. «Ποδόσφαιρο, παπαδαριό, ιστορικός τύπος, κιτρινίλα και πολιτικό νταλαβέρι. “Live Sport”, “Δημοκρατία”, “Espresso”, “Εστία” και “Ορθόδοξη Αλήθεια”. Δεν νομίζουμε να υπάρχει τόσο αφελής που να πιστεύει ότι τέτοιες μπίζνες είναι οικονομικές μπίζνες» αναφέρουν, λες και τους απασχολεί η βιωσιμότητα και η ύπαρξη του ομίλου μας. Τουλάχιστον ύποπτο…

Τέλος, αναφέρονται ελάχιστα έως καθόλου σε ταξικής φύσεως ζητήματα (επίσης πρωτοφανές για τέτοια προκήρυξη) και για ξεκάρφωμα απλά αναφέρουν κάποια στιγμή ότι θέλουν να προστατεύσουν «τον κόσμο του αγώνα». Μόνος στόχος, να απειλήσουν με άτακτες, σκόρπιες σκέψεις, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Οι επιθέσεις στον δημοσιογραφικό όμιλό μας δεν πέφτουν ως κεραυνοί εν αιθρία. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να τον συστήσουμε, γνωρίζαμε τις αντιδράσεις που θα συναντήσουμε. Δεν είναι καινοφανής πρακτική να ασκείται βία εναντίον εκείνων που λένε την αλήθεια, δεν χαρτζιλικώνονται από πολιτικές, οικονομικές ή ακόμα και ξένες δυνάμεις και δεν εξαρτούν τον βιοπορισμό τους από τις διαθέσεις προσώπων ή συγκροτημένων συμφερόντων που φοβούνται την έκθεση των πεπραγμένων τους στο φως της δημοσιότητας.

Οι τραμπούκοι, που είναι τόσο γενναίοι και υπερήφανοι για τις ενέργειές τους ώστε φορούν κουκούλες την ώρα που διαπράττουν τα ανομήματά τους, έχουν συνηθίσει να τους… περνάει. Υπό μίαν έννοια η παραβατικότητα είναι η μόνη τους επιλογή – αν κρίνει κανείς από τις ανοησίες που έγραφαν στην ανακοίνωσή τους για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα μας. Ασχολούνται με αυτό που μπορούν, τη βία. Δεν ξέρουν να γράφουν…

Τόσα χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, συνδιοικούν την πατρίδα μας. Ζουν υπό τις ευρύχωρες και ζεστές πτέρυγες των κυβερνήσεων, των κομμάτων, των προσώπων και των παρατάξεων που είτε συμφωνούν με την πολιτική της αιματοχυσίας, του διχασμού και του μίσους είτε φοβούνται τις συνέπειες από την ευθεία αμφισβήτηση αυτών των πρακτικών – όπου ευθεία αμφισβήτηση αυτών των πρακτικών δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αλήθεια και η ενεργητική υπεράσπιση της ελληνικής πατρίδας, του Σταυρού, της παράδοσης και του θεσμού της οικογένειας.

Από την άλλη, εμείς είμαστε ένα αμιγώς δημοσιογραφικό «μαγαζί» – ένα από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στη χώρα. Δεν μας πτοούν οι μπογιές, τα ρόπαλα, τα μαχαίρια, οι μολότοφ και τα όπλα διάφορων υποκοσμικών τύπων που κουκουλώνουν την εγκληματική φύση τους με ιδεολογικούς φερετζέδες. Ούτε αυτοί μας τρομάζουν ούτε οι εντολείς τους! Η συγκεκριμένη επίθεση και οι απειλές που ακολούθησαν δεν ήταν μια συνηθισμένη «παρέμβαση». Είχαν βαθύτερο στόχο και θυμίζουν «συμβόλαιο».

Είναι αναμφίβολα αξιοσημείωτο ότι οι διατυπώσεις και το γενικό ύφος του κειμένου που προσπαθούσε να «αιτιολογήσει» την επίθεση στη «δημοκρατία» θυμίζει ρυπαρογραφήματα που έχουν δημοσιευτεί ήδη σε παρακμιακά έντυπα… Τέτοιες επιθέσεις και μαφιόζικου τύπου απειλές όχι μόνο δεν κάμπτουν το φρόνημά μας, αλλά το ενισχύουν. Oταν στρέφεται εναντίον σου το παρακράτος, τότε αυτό δείχνει ότι βαδίζεις στον σωστό δρόμο. Με τον χώρο της πάσης φύσεως ανομίας δεν μπορείς να έρθεις σε συνάφεια, να συγχρωτιστείς, να συναλλάσσεσαι, διότι η κακότητά του θα διαποτίσει και εσένα.

Μας πολεμούν με βία γι’ αυτό που είμαστε: Eλληνες πατριώτες, οπαδοί της παράδοσης και χριστιανοί. Θα τους πολεμήσουμε με δημοσίευση της αλήθειας επειδή είμαστε αυτό που μισούν: Ελληνες πατριώτες, οπαδοί της παράδοσης και χριστιανοί.

Καταδίκες από πολιτικούς, ούτε λέξη από ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ

Η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες θρασύτατη επίθεση που δέχτηκε η εφημερίδα μας από αναρχικούς καταδικάστηκε από την κυβέρνηση, κόμματα της αντιπολίτευσης και ανθρώπους της δημοσιογραφικής οικογένειας. Από την άλλη, εντύπωση και ερωτήματα προκαλεί η απαράδεκτη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν να λάμψουν διά της… αφωνίας τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωσή του σημείωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων “δημοκρατία” και “Espresso”. Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική».

Η Ελληνική Λύση καταδίκασε «απερίφραστα την επίθεση των άνανδρων κουκουλοφόρων στον όμιλο Φιλιππάκη (εφημερίδες “δημοκρατία”, “Εspresso”, “Εστία”)», επισημαίνοντας ακόμη μία φορά ότι «οι απειλές και οι επιθέσεις τραμπούκων κουκουλοφόρων δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φιμώσουν τα μέσα ενημέρωσης και να εμποδίσουν την ελευθερία του λόγου και του Τύπου». Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι δίπλα στους εργαζομένους και στη διοίκηση, βρίσκεται όμως απέναντι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που για ακόμη μια φορά δεν… προστάτευσε τους πολίτες του».

Συμπαράσταση

Μαζί μας επικοινώνησαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους αρκετοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς και βουλευτές, όπως η Ζωή Ράπτη και ο Μακάριος Λαζαρίδης, που, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Η επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων “δημοκρατία” και “Espresso” συνιστά ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας. Καταδικάζω απερίφραστα την έκνομη ενέργεια τραμπούκων που εισήλθαν στον χώρο εργασίας δημοσιογράφων, τους εκφόβισαν και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία που στεγάζονται οι δύο εφημερίδες. Η προσπάθεια των κάθε λογής μπαχαλάκηδων να φιμώσουν τα ΜΜΕ δεν θα περάσει. Παραβατικές συμπεριφορές τέτοιου τύπου δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα. Να γνωρίζουν οι άναδροι με τις κουκούλες ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στη χώρα».

Η πρεσβεία

Στο πλευρό της εφημερίδας μας στάθηκαν επίσης η αμερικανική πρεσβεία, εκδότες και δημοσιογράφοι, ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και ο κορυφαίος νομικός Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με αυτήν, «καταγγέλλει την επίθεση που έγινε από εγκληματική αντεθνική συμμορία για δεύτερη φορά μετά τις αρχές Δεκεμβρίου ενάντια στην εφημερίδα “δημοκρατία”. Η συνεχιζόμενη ατιμωρησία έχει αποθρασύνει πλήρως τα χαϊδεμένα παιδιά του κόκκινου παρακράτους, αφού επιχείρησαν ακόμη και εισβολή στα γραφεία της εφημερίδας».

Οπως αναφέρει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, «Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη μέσα σε έναν σχεδόν μήνα. Και παρότι η διοίκηση της εφημερίδας είχε ζητήσει τη φύλαξη του κτιρίου από την Αστυνομία, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. “Νόμος και Τάξη…”».

Τέλος, ο Τζόναθαν Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, εξέφρασε τη θερμή συμπαράστασή του προς την εφημερίδα μας, τονίζοντας: «Η ελευθεροτυπία και η ελεύθερη εκφορά της γνώμης σας είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας. Κάθε προσπάθεια φίμωσής της, με οιονδήποτε μανδύα, αποτελεί οπισθοδρόμηση προς την κάθε χρώματος απολυταρχία».

{{-PCOUNT-}}46{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα