Θύματα βίας οι οδηγοί του ΟΑΣΘ!

Καταγγελίες-σοκ από εργαζομένους. Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Ανύπαρκτη η συγκοινωνία στη ΘεσσαλονίκηΑποδέκτες βίας και χειροδικιών, πέραν των ύβρεων και των προσβλητικών χαρακτηρισμών από μεμονωμένους επιβάτες, γίνονται οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί, λόγω της αμεσότητας με το επιβατικό κοινό, να δέχονται «τις χιλιάδες πλέον φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την επικρατούσα κατάσταση».

«Κατανοούμε απόλυτα -σαν συμπάσχοντες- την απίστευτη ταλαιπωρία όλων, καθώς και τα μέλη των δικών μας οικογενειών είναι χρήστες της συγκοινωνίας και ταλαιπωρούνται εξίσου με όλους τους υπόλοιπους επιβάτες» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Οι επιθέσεις

Ωστόσο, προσθέτουν για τις επιθέσεις που δέχονται: «Δεν ανεχόμαστε τις επιθέσεις βίας που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μεμονωμένους εξαγριωμένους επιβάτες».

Ως εκ τούτου, οι ίδιοι επιφυλάσσονται «για τη λήψη αποφάσεων απεργιακών κινητοποιήσεων και κάθε άλλου ένδικου μέσου για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων βίας».

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στον ΟΑΣΘ πάει από το κακό στο χειρότερο.

Το μεταφορικό έργο στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης εκτελείται με μόλις 300 λεωφορεία, ενώ οι ανάγκες απαιτούν 520 αστικά!

Οι συνθήκες μετακίνησης των πολιτών κρίνονται τουλάχιστον αναξιοπρεπείς, την ώρα που 92 λεωφορεία βρίσκονται «εκτός» λόγω βλαβών που υπάρχουν σε αυτά από την περασμένη άνοιξη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας είπε μάλιστα ότι το ερχόμενο διάστημα υπάρχει κίνδυνος να τεθούν εκτός δρομολογίων άλλα 44 λεωφορεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα