Χαροπαλεύει ο ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ολυμπιονίκης της ελληνικής ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης...

... μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην παραλιακή το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ολυμπιονίκης οδηγούσε τη μηχανή του στο Καλαμάκι, στο ύψος του συμμαχικού νεκροταφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στον θώρακα. Μάλιστα, στη θέση του οδηγού στο όχημα καθόταν ένα άλλο γνωστό πρόσωπο του αθλητισμού, ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο οποίος γνώριζε τον Τάσο Μπουντούρη!

Σε δηλώσεις του ο προπονητής, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο.

«Δεν κατάλαβα τι έγινε και πώς. Ακουσα έναν δυνατό θόρυβο και κάτι να με χτυπάει από πίσω. Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου. Δεν τραυματίστηκε κανείς μας. Κατέβηκα αμέσως κάτω. Είδα τον συνεπιβάτη της μηχανής να είναι πάνω από τον Μπουντούρη χωρίς να ξέρω μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο Τάσος. Οταν πλησίασα πιο κοντά, συνειδητοποίησα ότι ήταν εκείνος. Ηταν σοκ για μένα».

Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, επισημαίνοντας πως η νοσηλεία του Τάσου Μπουντούρη γίνεται σε ιδιωτική κλινική, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο, και τόνισε πως έχει αναλάβει όλα τα έξοδα νοσηλείας.

Επίσης, ανέφερε πως έχουν ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος -ο Τάσος Μπουντούρης είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας- και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Γεννημένος στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 1955, ο Τάσος Μπουντούρης έχει συμμετάσχει σε περισσότερους Ολυμπιακούς Αγώνες από κάθε άλλον Ελληνα αθλητή. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε επτά Ολυμπιάδες. Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του, η κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1980 στη Μόσχα.