Απορίες Δένδια κατόπιν εορτής του… Βερολίνου

Με την απορία έχει μείνει ο Νίκος Δένδιας γιατί…… η ακυρότητα των μνημονίων Τουρκίας και Λιβύης δεν συμπεριελήφθη στα συμπεράσματα της διάσκεψης του Βερολίνου.
Η απάντηση είναι προφανής: Γιατί κάποιοι… δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και δεν προέβησαν στους σωστούς χειρισμούς, προκειμένου η Ελλάδα να είναι παρούσα και να θέσει τα ζητήματα που αποβαίνουν σε βάρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Και αυτό ήταν ευθύνη της κυβέρνησης.

Η διάσκεψη

«Θεωρούμε περίπου ακατανόητη τη μη αναφορά στην ακυρότητα των μνημονίων στα συμπεράσματα της διάσκεψης του Βερολίνου και την ανεπαρκή επιμονή σε αυτό από τους αξιωματούχους της Ε.Ε. που παρίσταντο στη διάσκεψη» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα και πρόσθεσε πως «περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η λεγόμενη “διαδικασία του Βερολίνου” και αναμένουμε να προσφέρουμε σε αυτήν».

Σε μια προσπάθεια να ασκήσει κριτική στους Ευρωπαίους, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η παρουσία της Τουρκίας στο Βερολίνο δημιουργεί εύλογες απορίες, «καθώς παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο, δημιουργεί προβλήματα με όλα τα κράτη της ανατολικής Μεσογείου, εμπλέκεται ενεργά στην εσωτερική διαμάχη της Λιβύης, υποστηρίζοντας και στρατιωτικά τη μία από τις δύο πλευρές, δεν αποτελεί γειτονικό της κράτος και δεν είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Παρά την προκλητική αυτή συμπεριφορά εκ μέρους της Αγκυρας, ο κ. Δένδιας πάντως δηλώνει πιστός στον ελληνοτουρκικό διάλογο και σημειώνει πως «οι δίαυλοι διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν πρόκειται να κλείσουν με δική μας υπαιτιότητα», ενώ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, σημείωσε πως «για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει και τα δύο μέρη να έχουν συμφωνήσει σε τι διαφωνούν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα