Βαθύ ρήγμα με Αντώνη Σαμαρά

Δεν ψήφισε την τροπολογία για το ποδόσφαιρο και προκλητικά… έβγαλε γλώσσα στον Κυριάκο!
Θα τον διαγράψει ο πρωθυπουργός που είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας;
Θέλει να ρίξει και δεύτερο Μητσοτάκη ο (αμετανόητος ιντριγκαδόρος) Αντώνης;

Μέγα πρόβλημα ξαφνικά στη ΝΔ. Στον αέρα και η δήθεν λύση για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Η Θέση μας: Η πολιτική του «καλού παιδιού»

Σε ανοιχτή σύγκρουση οδηγούνται με ταχείς ρυθμούς Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, μετά και την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από τη χθεσινή -σημαντική για το Μέγαρο Μαξίμου- ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο. Το ρήγμα ανάμεσα στις δύο πλευρές δείχνει να βαθαίνει επικίνδυνα, με τον κ. Σαμαρά να ρίχνει το γάντι στον πρωθυπουργό για να κάνει την επόμενη κίνηση, ακόμα και αυτή της αποπομπής του από το κόμμα, όταν, απαντώντας στις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν, είπε: «Δεν μου ζητήθηκαν και ούτε θα μπορούσαν να μου έχουν ζητηθεί»!

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κρίση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογική νίκη της, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις και με τον κ. Σαμαρά να αποτελεί ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη. Αψηφώντας την κομματική πειθαρχία που είχε επιβληθεί από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν εμφανίστηκε χθες στη Βουλή, διαψεύδοντας ακόμα και τις δήθεν εξηγήσεις που φέρεται ότι έδωσε. Πλέον προκύπτουν δύο μείζονα ερωτήματα: 1. Θα διαγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρώην πρωθυπουργό, με βάση την κομματική πειθαρχία που είχε επιβάλει; 2. Πού το πάει ο Αντώνης Σαμαράς; Θα ρίξει και δεύτερο Μητσοτάκη;

Η αρχική δικαιολογία της χθεσινής απουσίας του πρώην πρωθυπουργού από τη Βουλή ήταν, σύμφωνα με τη σχετική φημολογία που κυκλοφόρησε, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ότι μετέβη στο νοσοκομείο. Συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού το διέψευσε, ισχυριζόμενος πως, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα το γνώριζε.

Επισήμως από την κυβέρνηση δήλωναν άγνοια για την απουσία του κ. Σαμαρά από την ψηφοφορία, περιμένοντας την επίσημη αιτιολογία του πρώην πρωθυπουργού, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε στο Παρίσι. Αυτή φέρεται ότι δόθηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, «ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του», οι οποίοι -όπως ειπώθηκε- «ήταν προσωπικοί». Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά το διέψευδαν, λέγοντας ότι αυτός «ούτε έδωσε εξηγήσεις ούτε του ζητήθηκαν ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός δεν στηρίζει την κυβερνητική γραμμή σε βασικά ζητήματα, καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες απουσίαζε και από την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται εδώ και καιρό έντονα δυσαρεστημένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι τον έχει «αδειάσει» τουλάχιστον δύο φορές: αφενός, όταν δεν τον προώθησε για τη θέση του επιτρόπου της Ε.Ε. και αντιπροέδρου της Κομισιόν (επιλέγοντας τον Μαργαρίτη Σχοινά) και, αφετέρου, όταν δεν τον πρότεινε ως διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επίθεση που εξαπολύει στον πρωθυπουργό η ιστοσελίδα antinews.gr, παραδοσιακά φιλικά διακείμενη στον κ. Σαμαρά. «Ο… βασιλιάς Κυριάκος είναι γυμνός» ήταν ο τίτλος του βασικού θέματος της ιστοσελίδας που, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Κυριάκος από μόνος του πυροβόλησε τα πόδια του, κι από εκεί που νόμιζε ότι συνταξιοδότησε τον Σαμαρά μέσω του αδειάσματος για την Προεδρία, αίφνης τον ανήγαγε σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Μάλλον ο καθηγητής πολιτικών επιστημών που είχε ο Σαμαράς στο Χάρβαρντ ήταν καλύτερος από του Μητσοτάκη. Ή κατά το λαϊκότερο… όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα».

Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι τα ΜΜΕ του συγκροτήματος Μαρινάκη το τελευταίο διάστημα ταυτίζονται, διά των επιχειρημάτων τους, με τον Αντώνη Σαμαρά, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το ρήγμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κύριος Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κυρίου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

Βολές στον Κυριάκο από τα media του Μαρινάκη με μπηχτές και για Siemens!

Αντικυβερνητική στροφή παρατηρείται τον τελευταίο καιρό και δη με αφορμή τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη. Από όλα τα ΜΜΕ του ομίλου, κυρίως τα διαδικτυακά, έχει σκληρύνει η στάση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο σε σχέση με τον αθλητισμό, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία.

Έτσι, για παράδειγμα, το in.gr κάνει λόγο για «5 βόμβες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», το Οne tv μιλά για μειώσεις στις συντάξεις, το διαδικτυακό «Βήμα» φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο «Κύριε Πρωθυπουργέ, χωρίς να σπάσεις αυγά προκοπή δεν γίνεται, ούτε σεβασμός κατακτάται», ενώ το αποκορύφωμα παρατηρείται σε κείμενο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου από την ιστοσελίδα 10.gr.

Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο «H πολυϊδιοκτησία της Βουλής νίκησε την πολυϊδιοκτησία του ποδοσφαίρου. Mε τη βοήθεια του πρωθυπουργού βεβαίως». Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα γίνουν μετά την ψήφιση της τροπολογίας στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι αυτές δεν ενδιαφέρουν τον πρωθυπουργό και σημειώνει: «Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται μόνο για την Κυβέρνησή του. Και για αυτή έπραξε σήμερα δίχως να τον ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις. Φοβήθηκε ότι θα “πέσει” από την καρέκλα που τόσο αγάπησε. Φοβήθηκε ότι μπορεί να πουλούσαν καμιά 10αριά βουλευτές του, τις… αθλητικές εγκαταστάσεις τους. Και έτσι έπραξε αδιαφορώντας για κάθε λογής κόστος».

Δεν δίστασε, μάλιστα, ο δημοσιογράφος – συνεργάτης του κ. Μαρινάκη να βάλει στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου ακόμα και τη Siemens. «Αν τον ένοιαζαν τέτοια πράγματα, δεν θα είχε μεσοτοιχία βίλα με τον Χριστοφοράκο της Siemens» έγραψε χαρακτηριστικά, σηκώνοντας τους τόνους.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα