Θύελλα για τον Άδωνι, που «έπαθε… Σόιμπλε»!

Σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση, με αφορμή τις κυνικές δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης για την πρώτη κατοικίαΣυνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σάλος μετά τις άθλιες και απροκάλυπτα κυνικές δηλώσεις Γεωργιάδη ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιζήμια για την οικονομία». Τον… «πορφυρογέννητο» υπουργό Ανάπτυξης, που, όπως φαίνεται, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει «την ήρα απ’ το στάρι», έσπευσε χθες να καλύψει πολιτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Χρειάζεται απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας; Αυτό είναι το διακύβευμα. Ρωτάω και όσους μας ακούνε. Κάποιος που έχει πολλά εκατομμύρια καταθέσεων στις τράπεζες, άλλα ακίνητα στη Μύκονο ή σε άλλους τουριστικούς προορισμούς πρέπει να προστατεύεται απόλυτα η πρώτη του κατοικία;» είπε ο κ. Πέτσας.
Ακολούθησε ομοβροντία επικριτικών πυρών. «Οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μια ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημείωσε, «ο υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν».

«Εξαθλίωση»

Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ., μπροστά στην ανυπομονησία της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση».

Αλλά και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, μετά την επίθεση Γεωργιάδη στη Φώφη Γεννηματά, στην οποία καταλόγισε ότι «έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε: «Κύριε Γεωργιάδη, οι διαφορές μας είναι βαθιές. Θα έπρεπε να “λυπάστε” για τους αδύναμους πολίτες που θα τους πάρουν τα σπίτια τα funds με τους πλειστηριασμούς. Αλλά, αντίθετα, φτιάχνετε κλίμα και διαφημίζετε αυτό που θα συμβεί μετά τον Απρίλιο». Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ανακοίνωσε: «Πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που βλέπουν τη θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους.

Παράλληλα, αποτελεί μια κυνική και θρασύτατη ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται».

Επίθεση εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος παρατήρησε: «Αυτές οι πολιτικές θέσεις, που εκπορεύονται από την τρόικα και με μεγάλο ζήλο υλοποιούνται από κυνικούς υπουργούς – εντολοδόχους σαν τον κ. Γεωργιάδη, χωρίς καμία αιδώ και καμία πρόνοια για τις χιλιάδες οικογένειες που θα χάσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους, θα μας βρουν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα απέναντι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα