Μάρτυρας «καίει» Άδωνι και Λοβέρδο για Novartis!

Ο Κωνσταντίνος Ράνος κατέθεσε χθες στην Προανακριτική της Βουλής για υπουργικές παρεμβάσεις στην τιμολόγηση των φαρμάκων«Καίει» τους Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο ο καθηγητής και πρώην μέλος της Επιτροπής για τα Φάρμακα Κωνσταντίνος Ράνος, ο οποίος στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή μίλησε σαφώς για υπουργικές παρεμβάσεις στην τιμολόγηση των φαρμάκων. Ο μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά στη χθεσινή συνεδρίαση το σκηνικό από το 2014, το οποίο οδήγησε στην αλλαγή της απόφασης της Επιτροπής για τα Φάρμακα μετά την αιφνιδιαστική είσοδο του Αδωνη Γεωργιάδη. 

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση να κοπούν 30 φάρμακα. «Ο σύμβουλος του Αδωνη Γεωργιάδη, κ. Καραθάνος, ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό. Λίγη ώρα μετά, ήρθε στην αίθουσα ο κ. Γεωργιάδης. “Τι είναι αυτά; Θέλω άλλη απόφαση” είπε ο τότε υπουργός Υγείας.

Σε λίγα λεπτά, όλοι άλλαξαν απόφαση και έμεινα μόνος» κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Ράνος για την παρέμβαση του Αδωνη Γεωργιάδη και τη συνακόλουθη εισαγωγή συνολικά 30 φαρμάκων που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέονται με το Harvard Project της Novartis. Την ίδια ώρα, ο Κωνσταντίνος Ράνος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και για τα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Λοβέρδου, υποστηρίζοντας ότι το 2011, επί υπουργίας του, η Ελλάδα ήταν πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο στην κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη.

Μέχρι κεραίας

«Αν έβγαινα στον Τύπο με τα σημειώματα που έδινα στον Λοβέρδο και τα οποία απέρριψε, νόμιζα ότι θα έκανα κακό» κατέθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όσα είχε καταθέσει αρχικώς στις εισαγγελικές Αρχές περί υπερτιμολόγησης φαρμάκων ύψους 527,7 εκατ. ευρώ, όταν στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας βρισκόταν ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώην μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αν επιμένει στην κατάθεσή του και αν θέλει να αλλάξει κάτι από αυτήν, με εκείνον να απαντά πως «η κατάθεσή μου είναι αυτή. Δεν αλλάζω τίποτα, δεν με πίεσε κανείς».

Να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά από την Προανακριτική απουσίαζε πλήρως οποιαδήποτε αναφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και στις δήθεν παρεμβάσεις του στην υπόθεση Novartis. Η Προανακριτική συνεδριάζει εκ νέου αύριο, με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία αναμένεται να εξυπηρετήσει το «γαλάζιο» αφήγημα της σκευωρίας και να μιλήσει για παρεμβάσεις του πρώην υπουργού στην υπόθεση Βγενόπουλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα