Παραλήρημα στη Βουλή από την Γεωργία Τσατάνη

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών έφτασε στο σημείο να συσχετίσει με τους… «Πυρήνες της Φωτιάς» τον ΠαπαγγελόπουλοΕξωφρενικά μυθεύματα περί απειλών και πιέσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Βγενόπουλου έπλασε η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά με στέρηση μισθού για τους χειρισμούς της στο πολύκροτο σκάνδαλο. Καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, μέσα σε ένα παραλήρημα ψεμάτων και ευφάνταστων επινοήσεων, η κυρία Τσατάνη έφτασε στο σημείο να συνδέσει τον κ. Παπαγγελόπουλο με τους… «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς ισχυρίστηκε πως «οτιδήποτε είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των “Πυρήνων της Φωτιάς” μετά την επίθεση σε βάρος μου»! 

Στη συνέχεια, μάλιστα, κατέθεσε ότι «η στοχοποίησή μου και οι απειλές σε βάρος μου έχουν την ίδια μεθοδολογία που συναντάμε σε εγκληματικές οργανώσεις». Πάντως, εκτός από τους παραπάνω αδιανόητους ισχυρισμούς, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω ήταν τόσο ακραίοι που ενόχλησαν ακόμη και «γαλάζιους» βουλευτές, η Γεωργία Τσατάνη δεν είπε ούτε λέξη για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρο Λάππα εάν γνωρίζει για παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Novartis, απάντησε «δεν γνωρίζω τίποτα». Κατά τα λοιπά, η Γεωργία Τσατάνη κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να προχωρήσει την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ισχυριζόμενη ότι της είπε πως «θα ακολουθήσει πόλεμος εναντίον σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου», ενώ σε άλλο σημείο, ερωτηθείσα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, σχολίασε «καρτερώ την ώρα. Πιστεύω πρώτα στον Θεό και μετά στη Δικαιοσύνη», όπως είπε, εννοώντας προφανώς ότι αδημονεί να δικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Βολές

Από τα πυρά της, πάντως, δεν γλίτωσε ούτε η Βασιλική Θάνου, για την οποία υποστήριξε ότι «με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής». Επαναλαμβανόμενο μοτίβο, η παντελής απουσία αποδεικτικών στοιχείων. Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση διαβιβάστηκαν από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, οι ένορκες καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, όπου αμφότεροι δηλώνουν ότι εμμένουν στις καταθέσεις που έδωσαν στους εισαγγελείς Διαφθοράς, λέγοντας ότι τις έδωσαν αυτοβούλως και χωρίς καμία πίεση ή παρότρυνση. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για το αίτημα κλήτευσης της Ελένης Τουλουπάκη ως ύποπτης, με τον Θάνο Πλεύρη να ισχυρίζεται ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Οργισμένη απάντηση από τον πρώην υπουργό

Σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς της Γεωργίας Τσατάνη έδωσε χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μία ημέρα μετά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία η εισαγγελέας Εφετών ισχυρίστηκε ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβαινε συστηματικά σε δικαστικές διαδικασίες και ότι όσα της καταμαρτύρησε περιελήφθησαν σε προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς εναντίον της, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «ψευδή» όσα είπε και υπογράμμισε ότι «καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση Novartis» καθώς και ότι «η καλύτερη απάντηση στα ψέματα της κυρίας Τσατάνη είναι η αμετάκλητη πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου, του σκανδάλου Βγενόπουλου». Προειδοποιεί δε ότι θα αποκαλύψει τα ρουσφέτια που του ζητούσαν οι τέσσερις εισαγγελείς, Αγγελής, Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη, «που κατέθεσαν ότι ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου» και έχουν στραφεί εναντίον του σήμερα.

Ειδικότερα για την υπόθεση Βγενόπουλου, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η κυρία Τσατάνη:

«α) με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από την αποκλειστικά αρμόδια Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, τη χειρίστηκε και την αρχειοθέτησε με προκλητικά απροκάλυπτες μεθοδεύσεις.
β) εντός 72 ωρών, με διαστημική ταχύτητα μελέτησε και με πρωτοφανή ευφυΐα κατανόησε χιλιάδες σελίδες, και με υπεράνθρωπη προσπάθεια συνέταξε τη διάταξη απαλλαγής του μακαρίτη Βγενόπουλου, που αριθμούσε 801 σελίδες, εάν θυμάμαι καλά.
γ) για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο Βγενόπουλος -από ποιον άραγε;- και την προανήγγειλε ο ίδιος λίγες ώρες πριν η κυρία Τσατάνη τον απαλλάξει προκλητικά και παράνομα.
δ) το σκάνδαλο Βγενόπουλου προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η κυπριακή οικονομία κατέρρευσε, μάλιστα, και εξαιτίας αυτού του σκανδάλου.
θ) έχει παραδεχτεί ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου με δική της πρωτοβουλία. Ζήτησε και αυτή να τη βοηθήσω και μετά με κατήγγειλε».

Οπως προσθέτει, «ως εισαγγελέας και ως υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπιστεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, επίορκους εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα