ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευή 14.02.2020

➥ Του αγίου Βαλεντίνου σήμερα, παιδιά! Σοροπιάστε (νομίμως πάντα) ελεύθερα! Ο έρως είναι η δύναμις που έδωσε ο Θεός στο σύμπαν για να συντηρεί την ενέργειά του.

➥ Οσοι έχετε ταίρι κάντε του επιτέλους τα χατίρια, ακούστε το, κάντε συζήτηση μεγάλη και βαθιά, μοιραστείτε στιγμές και ευτυχείτε!

➥ Οσοι δεν έχετε σύντροφο αγαπήστε τον κόσμο ολόκληρο και τις μέρες σας πάνω στον πλανήτη Γη - δεν τους φαίνεται και κανείς δεν θέλει να το σκέφτεται, αλλά οι μπαγάσικες είναι μετρημένες μία προς μία.

➥ Και εκατό χρόνια να ζήσεις, λίγα σού φαίνονται. Και δέκα μυριάδες χρόνια να ζουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα, πάλι δεν θα φτάνουν. Αδράξτε τη μέρα κι αγαπήστε τον κόσμο και τους εαυτούς σας. Κι όσοι γκρινιάζουν; Ε, θα τους περάσει μόλις κι αυτοί βρουν κάποια κατάλληλη παρέα.

➥ Πάντως, τα σορόπια των εκλογέων με την κυβέρνηση τελειώνουν. Η δημιουργία καταυλισμών μουσουλμάνων σ’ ολόκληρη την επικράτεια, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν ενθουσιάζει πολύ τους… ιθαγενείς φορολογουμένους. Η μετατροπή της Ελλάδας σε χοτ σποτ συναντά ολοένα μαζικότερες και εντονότερες αντιδράσεις.

➥ Ο Πέτρος Τατούλης, πρώην στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σε ανακοίνωσή του γράφει για την εκπνοή του «χρόνου του μέλιτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

➥ «Δεδομένης της εκπνοής του χρόνου του μέλιτος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και μεσούσης της επικοινωνιακής καμπάνιας που συνεχίζεται ανερυθρίαστα, με ολέθριες συνέπειες για την καταπονεμένη χώρα και τους πολίτες της, συνιστώ στους αρμοδίους να μη σκεφτούν καθόλου τη δημιουργία γκέτο εγκλεισμού μεταναστών / προσφύγων στην Πελοπόννησο.

➥ »Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς τη συναίνεση των τοπικών Αρχών και χωρίς σχεδιασμό από κοινού, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να πεθάνει τη στιγμή της γέννησής του.

➥ »Τα δοκιμασμένα από παλιά και αποτυχημένα γκέτο, που είναι απέναντι από κάθε σύγχρονη λογική, οι επιτάξεις σε λογικές νεοκομμουνισμού και η νεοφασιστική νοοτροπία μιας επιτελικής διοίκησης που εκφράζει τη βούληση μιας “ενός ανδρός Αρχής’’ είναι οι πολλές όψεις του ίδιου σκουριασμένου νομίσματος».

➥ Χρόνια πολλά σ’ όλες τις ερωτοχτυπημένες καρδιές.

π