Οι υπονομευτές του πολιτεύματος

Η σοβαρή επίθεση σε ένα σύστημα γίνεται μόνο «από μέσα». Οι εξωτερικοί εχθροί μπορεί να νικήσουν μία δομή και να καταφέρουν μια σημαντική, αλλά προσωρινή νίκη.

Ομως στρατηγική ήττα για μια χώρα, μια κοινωνία, μια συλλογικότητα και ένα πολίτευμα είναι να χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία του· και η Βουλή των Ελλήνων καταλήγει με τις αποφάσεις της (όπου οι «εθνοπατέρες» ευλογούν τα γένια τους) να υπονομεύει το δημοκρατικό καθεστώς.

Η «δημοκρατία» σε πρωτοσέλιδο θέμα της αναφέρθηκε στην κοινωνική πρόκληση που συνιστά η απόφαση του ΕΦΚΑ να δίνει αναδρομικά με διαδικασίες-εξπρές σε βουλευτές, την ίδια στιγμή που οι πολίτες ταλαιπωρούνται με ατέλειωτες δικαστικές περιπέτειες. Κι όταν ακόμα βγαίνουν γι’ αυτούς ευνοϊκές αποφάσεις, η πολιτική εξουσία τούς υποβάλλει σε περαιτέρω ταλαιπωρίες, επινοώντας νέες διαδικασίες και νέα δικαστήρια!

Εγραψε σχετικά με το θέμα η εφημερίδα μας: «Αναδρομικά επτά μηνών (εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο και φτάνουν τα 10.000 ευρώ) φαίνεται ότι θα λάβουν όσοι βουλευτές ήταν παράλληλα συνταξιούχοι το 2016, σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

Η διοίκηση του Ταμείου μοιάζει να δίνει λύσεις-εξπρές για τους “εθνοπατέρες”, τη στιγμή που κάνει ό,τι μπορεί (όπως η πρόσφατη προσφυγή στο ΣτΕ) για να μην επιστρέψει διορθωτικά ποσά από παράνομες περικοπές στους 2.550.000 “απομάχους της εργασίας”.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις νομικών, βάσει της εγκυκλίου, για τους επτά μήνες του 2016 όσοι συνταξιούχοι ήταν βουλευτές και απώλεσαν συντάξεις, θα τους επιστραφούν αναδρομικά τα ποσά που τους περικόπηκαν ή ανεστάλησαν. Αυτό σημαίνει ότι, κατά περίπτωση, θα επιστραφούν, όπως φαίνεται, πάνω από 5.000 ευρώ σε κάθε δικαιούχο».

Πέρα από την απαξία που προκαλείται για τον πολιτικό κόσμο από τέτοιου είδους αποφάσεις, γίνεται ορατή και η γύμνια του συστήματος της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, η οποία επιλέγει να… σιωπά. Μόνο η «δημοκρατία» μας ασχολήθηκε, με τον ενδεικνυόμενο τρόπο, με αυτό το θέμα, το οποίο θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα