Τέλος τα ψέματα για τις μαζικές απελάσεις

Οι μετανάστες δεν μπορούν να μένουν στις χώρες όπου εισέρχονται παράνομα. Αντιθέτως, οι χώρες μπορούν να τους απελαύνουν μαζικά, δίχως καν να εξετάζουν τον φάκελό τους για το αν δικαιούνται άσυλο ή όχι. Σε αυτή την ομόφωνη απόφαση κατέληξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ), που αφορούσε προσφυγή την οποία έκαναν δύο Αφρικανοί, που το 2014, μαζί με πολλούς άλλους, αποπειράθηκαν να υπερβούν την περίφραξη της αυτόνομης πόλης Μαλίλα στο Μαρόκο. Η Μαλίλα ανήκει διοικητικά στην ισπανική επικράτεια και γι’ αυτό οι Αφρικανοί, όταν απελάθηκαν, προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ και έχασαν την υπόθεση.

Η «δημοκρατία» ήταν η μόνη εφημερίδα που ασχολήθηκε με το θέμα και έγραψε σχετικά: «Τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών επιτρέπει, πλέον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως επιτρέπονται οι μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, όταν αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας που διατάσσει την απομάκρυνσή τους. […] Βάσει του σκεπτικού της απόφασης, οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε ”παράνομη κατάσταση”, αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου, αλλά παράνομα».

Με λίγα λόγια, η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχθηκε στην κοινή λογική, η οποία υπαγορεύει το εξής: Από τη στιγμή που κάποιος παρανομεί και εισέρχεται παράνομα σε μια χώρα, δεν είναι υπεύθυνη η χώρα που δεν του προσφέρει νομική αρωγή και στη συνέχεια τον απελαύνει.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου κινείται πλέον σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη στην οποία «δείχνουν» οι σκοτεινές ΜΚΟ, οι δυνάμεις της Αριστεράς, που είναι υπέρ του εξισλαμισμού και της αντικατάστασης του πληθυσμού της χώρας μας, αλλά και η κυβέρνηση, που διαρκώς κωλυσιεργεί και ανακαλύπτει «νομικά προβλήματα» όταν καλείται να κάνει τη δουλειά της και να προστατεύσει την εθνική ακεραιότητα, τον ελληνικό πολιτισμό, την Ορθοδοξία μας και τη ζωή, την τιμή και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Για τους ευρωπαϊκούς νόμους δεν μιλούν συνεχώς; Ας τους εφαρμόσουν!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα