Αλέξης Τσίπρας: Εντολές από τον Μητσοτάκη για να ηρεμήσει ο Σαμαράς!

Παρέμβαση, σε σχέση με όσα εκτυλίσσονται στη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τους προστατευόμενους μάρτυρες…

… έκανε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας «για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως όσα συμβαίνουν αποτελούν «ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία». Καταλόγισε δε ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που «δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη».

Στον Αρειο Πάγο

Χθες το πρωί, εξάλλου, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας επέδωσαν στον Αρειο Πάγο επιστολή-αναφορά, η οποία έφερε την υπογραφή όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής. Με αυτή ζητούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα την άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενών του εισαγγελικών οργάνων και των αστυνομικών Αρχών προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των παράνομων και καταχρηστικών ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής που έχουν εκδοθεί κατά των προστατευόμενων μαρτύρων.

Και οι ευρωβουλευτές, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως «ο εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων από την πλειοψηφία των μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής έχει έναν και μοναδικό στόχο: να φιμώσει κάθε πολίτη ο οποίος υπακούει στο συνειδησιακό του καθήκον να καταγγείλει την πολιτική διαφθορά και να αποκαλύψει την αλήθεια». Οι ευρωβουλευτές καλούν «όλες τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές Αρχές να παρέμβουν για την προστασία όλων εκείνων που βάλλονται, μόνο και μόνο διότι υπάκουσαν στη συνείδησή τους και έπραξαν το καθήκον τους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα