Οθωμανικό σόου στον Λαγκαδά

Οργή και αγανάκτηση στο Σοχό, όπου κάλεσαν Τούρκους εθνικιστές για τις… καρναβαλικές εκδηλώσειςΑπίστευτο περιστατικό στο Σοχό του Δήμου Λαγκαδά, όπου Ελληνες πολίτες που συμμετείχαν σε αποκριάτικες εκδηλώσεις βρέθηκαν ξαφνικά να παρακολουθούν γενίτσαρους και Οθωμανούς στρατιώτες να δοξάζουν την Τουρκία! Εκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να ακούν εμβατήρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που υμνούν το τουρκικό έθνος και ζητούν να υποφέρουν οι εχθροί του!

Και όλα αυτά, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να καλέσουν μια αναβιωτική ομάδα οθωμανικής στρατιωτικής μουσικής να συμμετέχει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου. Η συμμετοχή της ομάδας αυτής, του δήμου Αντίγιαμαν της Τουρκίας, ανακοινώθηκε ξαφνικά στους καρναβαλιστές, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι.

Μόλις οι πολίτες κατάλαβαν τι συμβαίνει, αντέδρασαν, με πολλούς να φεύγουν, ενώ ο ιερέας άρχισε να χτυπά πένθιμα την καμπάνα για να ειδοποιήσει και τους υπολοίπους!

Την ίδια στιγμή που στον δήμο έψαχναν να βρουν δικαιολογίες για να πουν σε αυτούς που έξαλλοι τηλεφωνούσαν για να παραπονεθούν ότι επρόκειτο περί ενός «διεθνούς φεστιβάλ», τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσίαζαν ως «επιτυχία» και ως απάντηση στο σκίσιμο της τουρκικής σημαίας στην Ευρωβουλή τη συγκεκριμένη κίνηση, τονίζοντας ότι τα οθωμανικά εμβατήρια έπαιξαν στην Ελλάδα, μπροστά στην Εκκλησία!

Ανέφεραν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε με εντολή του δημάρχου του Γκιόλμπασι, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων προβολής τοπικών προϊόντων. Σημειώνουν δε ότι «Τούρκοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη» έζησαν συγκινητικές στιγμές με την επιτροπή που έφτασε από το Γκιόλμπασι, θέλοντας να αποδείξουν ότι ο… οθωμανισμός έχει συνέχεια στη χώρα μας! Ακόμη περισσότερο, πάντως, εκθέτει τον δήμο η ανακοίνωσή του, με την οποία δηλώνει «θύμα εξαπάτησης», καθώς, όπως λέει, δεν ήξερε ποιοι ήταν, τι έλεγαν και τι έκαναν αυτοί τους οποίους προσκάλεσε στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα