Συναγερμός για να αποτραπεί η εξάπλωση ιού του… πανικού

Σύσκεψη στην Περιφέρεια με συστάσεις για ψυχραιμία από τον υπουργό Β. Κικίλια. Σε ετοιμότητα όλος ο κρατικός μηχανισμόςΣυνιστούν ψυχραιμία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού.

Μόλις έγινε γνωστό ότι η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που επέστρεψε από το Μιλάνο την Κυριακή νόσησε από τον ιό, ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προστασία του κοινού.

Στην Περιφέρεια έγινε σύσκεψη, παρουσία των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, και έπειτα από αυτήν ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας τόνισε:

«Να υπάρχει ψυχραιμία και ηρεμία και ενημέρωση σωστή. Θα ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Η οργάνωση και η συνεργασία θα μας κάνουν να έχουμε καλά αποτελέσματα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Να ακούμε τους ειδικούς που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους. Προσομοιάζει με τον ιό της γρίπης. Τα πιο πολλά θα είναι ασυμπτωματικά. Ο κόσμος, αν αισθάνεται ότι έχει συμπτώματα, να μείνει σπίτι του και να συμβουλεύεται τον γιατρό του».

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν απόλυτος: «Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός. Το μόνο που πρέπει να υπάρξει είναι ψυχραιμία. Εμείς είμαστε εδώ ως Περιφέρεια για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».
Παρών και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε:

«Πρέπει να παραμείνουμε απολύτως ψύχραιμοι. Αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση και αυτοπειθαρχία. Καθένας να απευθύνεται στον γιατρό του και να ακολουθεί οδηγίες. Κανένας λόγος πανικού. Ενεργοποιήσαμε τα πρωτόκολλα που χρειάζονται προληπτικά και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό».

Στο μεταξύ, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό σήμερα το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους, καθώς κρίνεται ότι μέλος του προσωπικού του σχολείου ήρθε σε επαφή με την 38χρονη ασθενή.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή στα σχολεία του νομού Πιερίας να διοργανώσουν (όλα) σήμερα εκδρομή για τους μαθητές τους, προκειμένου να γίνει απολύμανση όλων των σχολείων και τα παιδιά να επανέλθουν από αύριο, Παρασκευή, στα σχολεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα