Κορονοϊός…

Θα συμφωνείτε κι΄ εσείς ότι το πλέον επίκαιρο θέμα των ημερών μας (ίσως και των μηνών μας) είναι ο κορονοϊός ή κοροναϊός. Οποιαδήποτε επικαιρότητα πάει στη μπάντα και τρέχουμε όλοι μας ομοθυμαδόν να αντιμετωπίσουμε την νέα απειλή.Και πρώτα πρώτα ας μάθουμε τον αντίπαλο. Διαβάζουμε στο διαδίκτυο:  «Οι κοροναϊοί ή κορονοϊοί (εναλλακτική ορθογραφία: κορωναϊοί ή κορωνοϊοί) είναι οικογένεια ιών. Έχουν πάρει το όνομά τους από τη χαρακτηριστική εμφάνισή τους, στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, όπου διακρίνονται εξογκώματα περιμετρικά των ιικών σωματιδίων σαν στέμμα, το οποίο στα λατινικά λέγεται «corona». Άρα λοιπών τούτων δοθέντων και για λόγους καθαρά αντιστασιακούς, μακριά από ‘μένα οι κορώνες, θα τον λέμε «Κορονοϊό».

Το ξέρετε δα ότι είμαι πιστός οπαδός των εκάστοτε κυβερνήσεων, το οποίο είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των πάσης φύσεως αντιστασιακών. Ως τοιούτος (!!!) λοιπόν, τηρώ με πίστη και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των. Έτσι, ήταν επόμενο να ενστερνιστώ και να εφαρμόσω μέχρι κεραίας όσα η κυβέρνηση  κελεύει, αλλά και στο διαδίκτυο διαβάζω. Σε κάποιες στιγμές αδυναμίας, άνθρωποι είμαστε,  εφαρμόζω και τις εντολές των ειδικών επιστημόνων…

Επειδή, το ξέρετε αυτό, με διακρίνουν φιλάνθρωπα συναισθήματα, κάτι σαν ΜΚΟ δηλαδή, αποφάσισα, για το καλό της ανθρωπότητος, να μοιραστώ μαζί σας τις μέχρι τώρα ενέργειές μου, μπας και κάνω κάτι χρήσιμο στη ζωή μου.

α. Τι έμαθα

(1). Και πρώτα – πρώτα έχω μάθει απ’ έξω το μήνυμα της συμπατριώτισσάς  μας κ. Θεώνης Χρονοπούλου, που ζει στο Οντέρζο της επαρχίες Τρεβίζο στην δοκιμαζόμενη Ιταλία. Το μήνυμα αυτό, το έχω λάβει ή 183 ή 184 φορές, με επισημάνσεις όπως «Σοβαρότατο. Διάβασέ το» ή «Μη το προσπερνάς. Μπορεί να σε σώσει» ή «Μήνυμα ανθρωπιάς από μία συμπατριώτισσα» ή «Όποιος δεν το διάβασε, του έπεσε το  μπροστινό δόντι, του έκλεψαν το αυτοκίνητο και έχασε η ομάδα του στο τσάμπιονς λιγκ».

(2).  Έμαθα όλη την γεωγραφία της Κίνας, με πρώτα βέβαια  όλα τα σχετικά με την Ουχάν (ή κάπως έτσι), γενέτειρα, ως γνωστόν, του κορονοϊού. Για να μη μένετε ανενημέρωτοι, σας πληροφορώ ότι το Ουχάν είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Κεντρική Κίνα. Βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Τσιανγκχάν, στις όχθες των ποταμών Γιανγκτσέ και Χαν. Μη μου πείτε  ότι δεν νοιώσατε κάπως; Τέτοια ωραία.

(3). Έμαθα πώς θα σκοτώσω ή πώς θα αποφύγω τον ιό. Συγκεκριμένα πίνω ζεστό νερό, κουβαλάω πάντα μαζί μου μία βρύση και πλένομαι συνεχώς. Και, κατά προτίμηση, δεν αναπνέω.

(4).  Έμαθα πώς θα με σκοτώσει ο ιός. Για να  μη σας μαυρίσω την ψυχή (είναι που είναι), να σας πω μόνο, ότι ένας σίγουρος τρόπος να εγκαταλείψετε γρηγορότερα τον μάταιο τούτο κόσμο, δε είναι ο ιός. Είναι να παρακολουθείτε ειδήσεις στην τηλεόραση. Σας στέλνουν μια ώρα αρχύτερα.

(5). Έμαθα τι προτιμάει ο ιός. Προτιμάει τα μέταλλα. Βλέπετε μας βγήκε χεβιμεταλλάς. Προτιμάει το κρύο. Πάνε οι διακοπές στο Νταβός. Προτιμάει την μπίχλα.

(6). Έμαθα πώς διασκεδάζει ο ιός. Τους αρέσουν ιδιαιτέρως οι ταβέρνες, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα σουβλατζίδικα. Του αρέσουν και οι εκκλησίες. Έτσι για να σκάσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

(7). Το τι δεν του αρέσει το είπαμε πάρα πάνω. Παρεμπιπτόντως, στο Δελτίο των 8, έμαθα ότι απεχθάνεται και το λαχανόρυζο. Λογικόν.

(8).  Έμαθα ότι δεν πρέπει να βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπό μας. Όταν επί παραδείγματι, μας τρώει το μάτι μας δεν το ξύνουμε, αλλά το τρώμε κι’ εμείς.

(9). Σε ένα σάϊτ διάβασα, ότι οι κ.κ. Κικίλιας και Πατούλης χαιρετήθηκαν με επικό τρόπο. Ποιός ήταν αυτός; Ακούμπησαν τους βραχίονές τους. Από τις επικές βλακείες των ΜΜΕ, ποιός θα μας γλυτώσει;

(10). Κάποιοι επιστήμονες από την Ταϊβάν, συνιστούν ένα απλό τεστ για να διαπιστώσουμε αν έχουμε μέσα μας τον τρισκατάρατο, που έλεγε και η γιαγιά μου. Παίρνουμε μια βαθειά αναπνοή  και κρατάμε τον αέρα για 10 δευτερόλεπτα. Αν το πετύχουμε χωρίς βήχα, ασφυξία ή κακή αίσθηση, τότε είμαστε περδίκι. Αν κρίνουμε όμως από τα διάφορα προϊόντα της Ταϊβάν, που έχουν κατακλύσει την χώρα μας, θα πρέπει και σ΄ αυτό να είμαστε επιφυλακτικοί.

(11). Τέλος έμαθα ότι και όσοι θα εργάζονται πλέον από το σπίτι έχουν κίνδυνο διότι, όπως είπε ο ειδικός της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab Ντενίς Λεγκέζο: «Η μεταφορά της εργασίας εκτός γραφείου ενδέχεται να προκαλέσει ορισμένους κινδύνους. Με την μετάβαση σε μια τέτοια μορφή εργασίας θα αυξηθεί ο αριθμός των απομακρυσμένων μονάδων από το γραφείο. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν συσκευές που δεν έχουν συνήθη πρόσβαση στην τεχνολογία του χώρου εργασίας τους, και αυτό θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον για τους οργανισμούς, οι οποίοι κατά το παρελθόν ή γενικά δεν είχαν οργανώσει την εξ αποστάσεως εργασία ή στην πράξη δεν την είχαν χρησιμοποιήσει». Μύλος…

Αυτά ήταν όλα, όσα έμαθα παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα αυτές τις ημέρες τηλεόραση, ραδιόφωνα και διαδίκτυο.

Θορυβημένος λοιπόν από όλα αυτά, προέβην σε μία σειρά ενεργειών, τις οποίες σας αποκαλύπτω, προτρέποντάς σας να τις ακολουθήσετε: 

β. Τι έκανα

(1).  Καλού κακού τσακώθηκα με τον παπά, της ενορίας μου και έτσι έχω τώρα ένα πάτημα να μην πάω στην εκκλησία.

(2).   Έχοντας τη δυνατότητα, έσκαψα και ένα λαγούμι, κάτω από την κουζίνα και το επένδυσα με φύλλα μολύβδου. Το λαγούμι βγάζει σε απρόσιτη περιοχή, κοντά στο χωριό  Διαφάνι, όπου ως γνωστόν διαδραματίζονται οι «Άγριες μέλισσες». Θα έσκαβα άλλο ένα, να έβγαινε στον Πόντο για να μην αδικήσω το «Κόκκινο Ποτάμι», αλλά έπεφτε κομματάκι μακριά. Στον επόμενο ιό…

(3). Δεν πιάνω χαρτονομίσματα στα χέρια μου. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Ήδη αγόρασα μια κότα και πλέον οι συναλλαγές μου, θα γίνονται με αυγά.

(4). Μελέτησα πάνω από 3.567 e-mail με οδηγίες, για το πώς θα προφυλαχτώ από τον κοραναϊό. Δυστυχώς οδηγίες για το πώς θα προφυλαχθούμε από την βλακεία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

(5).   Επειδή έμαθα ότι ο ιός ψοφάει για μέταλλα, όπως είπα και παραπάνω όταν (στη χάση και στη φέξη πιά) μπαίνω στο μετρό η σε λεωφορείο φοράω στη μέση μου 2 παλιές σαμπρέλες αυτοκινήτου και έτσι δεν χρειάζεται να πιάνομαι από τις άτιμες τις χειρολαβές.

(6). Πήγα στο φαρμακείο να αγοράσω μάσκα αλλά είχαν εξαντληθεί. Έτσι αγόρασα μία μπούρκα, που προσφέρει ολόσωμη προστασία, αλλά και με τους αλληλέγγυους να τάχω καλά.

(7). Έτρωγα  συνεχώς πορτοκάλια, μέχρι που έμαθα ότι το σάϊτ που συνιστούσε αυτό το μέτρο,  ανήκε σ’ ένα πορτοκαλοπαραγωγό  απ’ το Άργος.

(8). Σταμάτησα να κοιμάμαι, διότι ένα μήνυμα με ενημέρωσε ότι ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα όταν κοιμόμαστε και όταν τρώμε μακαρόνια με κυμά.

(9). Κώλωσα το ΙΧ στον Σκλαβενίτη και το τίγκαρα σε προμήθειες. Συγκεκριμένα πήρα 30 κιλά ρύζι, 50 κιλά μακαρόνια (είμαι μακαρονάς τι να κάνουμε;), 10 κιλά φέτα, χωρίς halal, 10 κούτες γάλα εβαπορέ και 100 κουτιά μπισκότα.  Όταν πήγα σπίτι έκανα μπουγάδα σε όλες τις συσκευασίες, διότι η κυρία Κατερίνα από απέναντι μου είπε ότι οι συσκευασίες είναι φορείς του ιού.

(10). Το απόγευμα πήγα σε μάντρα οικοδομών και αγόρασα τρία σακιά τσιμέντο, 2 σακιά χαλίκι και 2 σακιά άμμο, μήπως χρειαστεί κανένα μερεμέτι το σπίτι. Πού ξέρεις, τόσες μέρες θα μένουμε μέσα.

            Ακροτελεύτια ενέργεια, κάτι σαν το 1-1-4, ήταν να παραγγείλω ένα φέρετρο, σε καλή τιμή είναι η αλήθεια, να μπω μέσα και να περιμένω

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα