Επιτέλους! Μπαίνει τέλος στη δράση των εισπρακτικών

«Φρένο» στις εισπρακτικές βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Πρόκειται για μία σωστή κίνηση, καθώς σε μία οικονομία που καταρρέει, με εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους να βρίσκονται σε παύση, είναι απαράδεκτο να τους ενοχλούν οι εκπρόσωποι των εισπρακτικών για οφειλές. Οπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει όσο και η κρίση και η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα. «Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η αρχική πρόθεση του κ. Γεωργιάδη ήταν να συμπεριλάβει στο μέτρο της αναστολής και τους servicers, δηλαδή τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις που ενεργούν για λογαριασμό των funds και των τραπεζών.

Σύσκεψη

Πρόκειται για 21 εταιρίες, οι εκπρόσωποι των οποίων είχαν χθες σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ανακοινώνοντας διευκολύνσεις για δανειολήπτες που τεκμηριωμένα πλήττονται λόγω της διάδοσης του Covid-19. Οι πρωτοβουλίες αφορούν, όμως, μόνο τους ενήμερους δανειολήπτες, κάτι που σημαίνει ότι οι οχλήσεις των μη ενήμερων θα συνεχιστούν. Οι εταιρίες ήδη επικοινωνούν με δανειολήπτες, ώστε να καταγραφούν τα πληττόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Προτείνουν εξατομικευμένες λύσεις, βασισμένες στο οικονομικό προφίλ του δανειολήπτη, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες. Ειδικά για όσους δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, προχωρούν αμέσως -κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη- στην αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.

Σε δανειολήπτες που επικαλούνται αποδεδειγμένο, σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους, αναστέλλουν κάθε επικοινωνία σχετικά με τυχόν καθυστερούμενες οφειλές για συγκεκριμένο διάστημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα