Κάτω τα χέρια από τον Τσιόδρα

Ενοχλεί γιατί υπερασπίζεται όσα κρατούν την κοινωνία ενωμένη και την Ελλάδα όρθια. Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο διαπρεπής καθηγητής λοιμωξιολογίας, που έχει αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ζει αυτό που πρεσβεύει. Υπηρετεί την επιστήμη και τη χώρα, είναι ενεργό μέλος της Εκκλησίας μας, συχνά ψέλνει στις λειτουργίες και επίσης είναι πατέρας εφτά παιδιών!

Για τον άνθρωπο που προσπαθεί να μας ενημερώσει για τη μάχη που δίνει η Ελλάδα εναντίον της πανδημίας η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια είναι τρόπος ζωής και όχι απλές λέξεις και συνθήματα. Γι’ αυτό και οι πάσης φύσεως, προέλευσης και κινήτρων οπαδοί της Νέας Τάξης, που εχθρεύονται την παράδοση, προσπαθούν να τον μειώσουν. Οχι γι' αυτό που κάνει ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, αλλά γι' αυτό που πιστεύει και υπηρετεί.

Η αφορμή για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο κ. Τσιόδρας ήταν το γεγονός ότι έψαλε στη θεία λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων. Εκεί χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Η θεία λειτουργία τελέστηκε δίχως την παρουσία πιστών, μια και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι ο ναός ήταν άδειος και δεν κινδύνεψε το πλήρωμα της Εκκλησίας μας από εξάπλωση και μετάδοση του κορονοϊού, το αντιπαραδοσιακό κύκλωμα που ελέγχει τον μηχανισμό παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας ακολούθησε τη συνηθισμένη οδό των ύβρεων, των προσβολών, της ειρωνείας και της διαστρέβλωσης των γεγονότων.

Το μόνο που έχουν να προσφέρουν όσοι επιτέθηκαν στον κ. Τσιόδρα είναι η θλίψη των εχεφρόνων πολιτών για το κατάντημα όσων νοηματοδοτούν τη ζωή τους με το… μηδέν και τις ύβρεις. Ομως, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, και αυτή την κρίση.

Κάτω τα χέρια από τον Τσιόδρα!