Και τώρα και πάντα, ψηλά η σημαία μας!

Η «δημοκρατία» θεωρεί ότι ο εορτασμός της εθνικοθρησκευτικής εορτής της 25ης Μαρτίου δεν είναι τύπος, αλλά ουσία. Ανήμερα στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το έθνος μας ξεσηκώθηκε εναντίον του Τούρκου δυνάστη και με την ισχύ των όπλων κατέκτησε την ελευθερία του.

Η 25η Μαρτίου είναι μια ημερομηνία, ένα σύμβολο, μια γιορτή και σημείο αναφοράς που αγγίζει τους Ελληνες στα τρίσβαθα της ψυχής τους, και δεν επιτρέπεται να περνά και οι υπεύθυνοι να την… προσπερνούν αδιάφοροι. Δεν μας συγχωρείται να μην εορτάζουμε την ιδρυτική πράξη του νεοελληνικού κράτους.

Το κράτος αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε δύο μέτωπα. Στο ένα μέτωπο αντιμετωπίζουμε αόρατο εχθρό: την πανδημία του κορονοϊού, η οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς πρόκειται να εξελιχθεί και πόσο βαθιές θα είναι οι ουλές που θα αφήσει στο κοινωνικό σώμα και στην οικονομία μας. Ο άλλος αντίπαλος είναι ορατός: η αμετανόητη Τουρκία, που χρησιμοποιεί τη λαθρομετανάστευση σαν όπλο εναντίον μας και επιθυμεί να γυρίσει το ιστορικό ρολόι πίσω, στην εποχή πριν από την Εθνεγερσία, όταν εκείνη ήταν αυτοκρατορική δύναμη και εμείς σκλαβωμένοι.

Ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι αντίξοες, οι Ελληνες χρειάζονται φωτεινούς οδοδείκτες, αφορμές και αιτίες ψυχικής ανάτασης, χαράς, αισιοδοξίας. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τρόπους να δείξει ότι σέβεται και τιμά τους αγώνες των προγόνων μας για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Οι δυνατότητες, ακόμα και τώρα, είναι αρκετές. Μπορεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να μεριμνήσει ώστε να πετάξουν σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την πρωτεύουσα, οι κρατικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί να αφιερώσουν μεγάλο κομμάτι από το πρόγραμμά τους στην Εθνεγερσία του 1821 και διάφοροι κρατικοί φορείς να υπενθυμίσουν στον λαό μας τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει, όταν είναι ενωμένος και αγωνίζεται για σκοπούς ιερούς.

Οι Έλληνες ας έχουμε υψηλό ηθικό. Ποτέ η ζωή δεν ήταν εύκολη για το έθνος μας. Τα καταφέραμε εκεί όπου οι άλλοι νόμιζαν ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες και δυνατότητες επιτυχίας. Και τώρα και πάντα, ψηλά η σημαία μας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα