Ο παρανοϊκός Ερντογάν προκαλεί και απειλεί σε Έβρο και Αιγαίο

Τον… χαβά τους οι Τούρκοι, με εκτόξευση χημικών στα σύνορα και υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιάΕδώ ο κόσμος… χάνεται και οι Τούρκοι τον χαβά τους… Συνεχίζουν, σαν να μην τρέχει τίποτα, τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ στον Εβρο η τουρκική αστυνομία όχι μόνο προτρέπει και καθοδηγεί τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, αλλά προβαίνει σε μπαράζ ρίψης δακρυγόνων και χημικών αερίων με στόχο να απομακρύνει τις ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές Αρχές από τον φράχτη.

Τόσο το βράδυ της Κυριακής όσο και χθες, άνδρες της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής συμμετείχαν ενεργά σ’ ένα σκηνικό που θύμιζε μάχη, με τη μαζική εκτόξευση δακρυγόνων κατά των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, βίντεο που αναρτήθηκε τις τελευταίες ώρες στα social media δείχνει άνδρες των τουρκικών σωμάτων ασφαλείας να βρίσκονται πολύ κοντά στον φράχτη και με βομβιδοβόλα να ρίχνουν σε ελληνικό έδαφος χημικά, προσφέροντας έτσι κάλυψη σε ομάδες μεταναστών που προσπαθούσαν να προκαλέσουν φθορές στο συρματόπλεγμα που χωρίζει τις δύο χώρες.

Τα βίντεο αυτά επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που είχαν οι ελληνικές Αρχές ότι το μεγάλο βεληνεκές και η συχνότητα των βολών χημικών αερίων και δακρυγόνων προς το ελληνικό έδαφος παραπέμπουν σε βομβιδοβόλα ή σε ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Η Ελλάδα αποφάσισε να αποτρέψει τις προσπάθειες ομάδων παράνομων μεταναστών να προσεγγίσουν τον φράχτη για να προκαλέσουν φθορές, που θα τους επιτρέψουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, επιστρατεύοντας το στρατιωτικό πυροσβεστικό άρμα «Δαυίδ». Μετέφερε στις Καστανιές του Εβρου το ειδικά διασκευασμένο άρμα μάχης τύπου Leopard-1A5, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «κανόνι» του τα 35 μέτρα.

Το Leopard-1A5 μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα, ενώ δεν μπορεί να υποστεί εύκολα φθορές. Δεν είναι όμως μόνο η περιοχή του Εβρου όπου η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, αλλά και το Αιγαίο. Χθες, τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα σημείωσαν συνολικά 46 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ τα F-16 της Τουρκίας πέταξαν και πάνω από ελληνικά νησιά, και συγκεκριμένα τους Ανθρωποφάγους, το Μακρονήσι, τις Οινούσσες και τις βορειοανατολικές ακτές της Χίου.

Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 3.700 ποδών πάνω από το εθνικό έδαφος. Την τουρκική προκλητικότητα και την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού με επιθέσεις στον Εβρο και διασπορά ψευδών ειδήσεων έθεσε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Νίκος Δένδιας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα