Περιορίζονται κατά 50% οι συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Άδειασαν χθες οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης…… οι πολίτες φαίνεται πως συμμορφώθηκαν στο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας, αν και οι έλεγχοι που έγιναν από Αστυνομία και Τροχαία είχαν χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό και παροχής συστάσεων.

Από σήμερα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (150 ευρώ πρόστιμο).

Όπως μάλιστα είπε χθες ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, «Θα μπορούν να κάνουν έλεγχο και οι δημοτικοί αστυνομικοί και να κόβουν κλήσεις».

Αναστέλλονται

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του 50% των αστικών δρομολογίων καθημερινά, κατά τις ώρες 10:00-15:00 και από 18:00 έως 24:00, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αφορά όλους τους παρόχους αστικής συγκοινωνίας, που είναι ο ΟΑΣΘ, ο οποίος θα εκτελεί τα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. και τους υπεκμισθωτές της νέας σύμβασης, δηλαδή των ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Όπως σημειώνει ο ΟΣΕΘ, το μέτρο δεν είναι «τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού» και συμπληρώνει ότι «η απόφαση για την προσωρινή αναστολή του 50% των αστικών δρομολογίων κινείται προς την κατεύθυνση αποφυγής συνωστισμού στα οχήματα αστικής συγκοινωνίας».

Ποιοι δικαιούνται τις εκπτώσεις της ΔΕΗ 

Εν μέσω φόβων για νέο κύμα απλήρωτων λογαριασμών, κάτι που παραδέχθηκε ότι αποτελεί κίνδυνο και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η διοίκηση της ΔΕΗ προχώρησε χθες σε μέτρα μείωσης κόστους και διευκόλυνσης των πελατών της. Οπως ανακοινώθηκε από τις 26 Μαρτίου 2020 και για το επόμενο τρίμηνο η ΔEΗ προσφέρει:

• Δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης.

• Εκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β’ & Γ’ (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ). Οι ευάλωτοι πελάτες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου συνεχίζουν να τιμολογούνται με τα ειδικά προνομιακά τιμολόγια και μεγάλες εκπτώσεις.

• Πέντε ευρώ έκπτωση για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους. «Συμβουλεύουμε όλους τους καταναλωτές μας να εγγραφούν από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους στην υπηρεσία e-bill και να επωφεληθούν τόσο από τις απλοποιημένες διαδικασίες όσο και από την έκπτωση στους λογαριασμούς τους» επισημαίνουν από τη ΔΕΗ.

• Εκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh, ώστε να μην επιβαρυνθούν από τις υψηλές καταναλώσεις για όσο διάστημα παραμείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.

Την ίδια ώρα η Elpedison ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 21 Μαρτίου «τρέχει» τηλεοπτική καμπάνια με την οποία ανακοινώνει έκπτωση 5% για όλα τα νοικοκυριά-πελάτες της για τουλάχιστον έναν μήνα. Παράλληλα, η Elpedison προωθεί με πολλαπλούς τρόπους τη δωρεάν εξόφληση λογαριασμών από το σπίτι μέσω της υπηρεσίας myelpedison.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα