ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτη 24.03.2020

➥ Θραύση κάνει στο διαδίκτυο ο ραδιοφωνικός διάλογος που έγινε τον Μάιο του 2019 στη συχνότητα του Σκάι μεταξύ του νυν βουλευτή της Ν.Δ. Μπάμπη Παπαδημητρίου και του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε:

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα…»

Άρης Πορτοσάλτε: «Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι μόνον πρέπει να κλείσουν…»

Σήμερα, έχοντας κατά νου και την πανδημία του κορονοϊού και την κρισιμότητα της ύπαρξης δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων, καταλαβαίνουμε πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των Ελλήνων βρίσκονται οι λογικές του παραλόγου που παρουσιάζουν σαν λύσεις δημοσιολογούντες σαν τους προαναφερθέντες.

Αρκετοί είναι οι μαχόμενοι δικηγόροι που νιώθουν ιδιαίτερα στενοχωρημένοι και ανήσυχοι για τα οικονομικά τους λόγω της διακοπής της λειτουργίας των δικαστηρίων και του ξεθεμελιώματος της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας του κορονοϊού. Ομως, η μεγάλη τους ελπίδα είναι η συγκατοίκηση, ο χρόνος που υποχρεωτικά περνούν μαζί τα ζευγάρια.

Το κράτος, διά νόμου, υποχρεώνει όλους μας να δούμε τι είδους οικογένειες έχουμε φτιάξει - και μάλιστα να τσεκάρουμε τη λειτουργία τους σε συνθήκες έκτακτες, σε κρίση μεγάλη.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι τα διαζύγια θα πέσουν βροχή μόλις λήξει (αν και όποτε) η περίοδος της καραντίνας και συνεπώς οι δουλειές στα δικηγορικά γραφεία θα έχουν… φούντες διπλές και τρίδιπλες.

Αυτό είναι το καλό σενάριο για τους δικηγόρους, αλλά και για τα δυσλειτουργικά ζευγάρια. Το καλύτερο σενάριο για τους δικηγόρους και το χειρότερο για τα ζεύγη είναι να λάβουν ποινικές διαστάσεις οι οικιακές κόντρες.

Ο χάρτης των οικογενειών της Ελλάδας (πιθανότατα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού να συμβεί αυτό) θα διαφέρει πολύ σε σύγκριση με εκείνον που υπήρχε προ του ξεσπάσματος της πανδημίας.
π