Εικόνες ντροπής (!) στον Ευαγγελισμό

Σκηνές από νοσοκομείο σε... εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η εφημερία του Ευαγγελισμού, εξαιτίας της βλάβης του αξονικού τομογράφου που βγήκε εκτός λειτουργίας την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τους γιατρούς του μεγαλύτερου θεραπευτηρίου της χώρας! Οι ειδικευόμενοι γιατροί έδωσαν χθες στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που πιστοποιεί το... αδιαχώρητο το οποίο επικρατεί στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου. Εκεί όπου εκατοντάδες ασθενείς είναι στριμωγμένοι πάνω σε φορεία και ράντσα, περιμένοντας να εξεταστούν από τους γιατρούς. Επίσης, δημοσιοποίησαν φωτογραφία που δείχνει τα ράντσα των γιατρών που εφημερεύουν.

 

Οσον αφορά τη φωτογραφία στα επείγοντα, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης... ευχαρίστησε χθες τους γιατρούς που τη δημοσιοποίησαν: «Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω, βέβαια, γιατί την έβγαλαν τώρα. Επρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς». Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα πρόσθεσε ότι η κινητικότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και η αλλαγή χρήσης κάποιων θεραπευτηρίων γίνεται για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα συνωστισμού των ασθενών στις εφημερίες του χάους.

 

Σύμφωνα με την πενταμελή επιτροπή των γιατρών του θεραπευτηρίου, ο Ευαγγελισμός διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους: Εναν χαλασμένο πεπαλαιωμένο και έναν σύγχρονο 16 τομών, που βγήκε εκτός λειτουργίας. Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλη ταλαιπωρία στους ασθενείς, καθώς έπρεπε να μεταφερθούν με το ΕΚΑΒ σε γειτονικά νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο και το «Γεννηματάς», προκειμένου να υποβληθούν σε αξονικές τομογραφίες με γιατρούς του Ευαγγελισμού.

 

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο αξονικός λειτουργεί από χθες το πρωί, ενώ σε περίπου έναν μήνα θα έρθει και ο ολοκαίνουργος αξονικός μέσω ΕΣΠΑ.

 

Ρίτα Μελά

Ετικέτες: