Λουκέτο στο Πολυτεχνείο, «στη σειρά» και επτά ΑΕΙ

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την εαρινή εξεταστική, προκαλεί ήδη αναστάτωση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και πιθανώς τις επόμενες ημέρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη λήξη της προβλεπόμενης περιόδου διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, την ερχόμενη Κυριακή, οι περίπου 1.000 διοικητικοί υπάλληλοι οκτώ ιδρυμάτων (ΕΜΠ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμια Αθηνών, Πάτρας, Ιωαννίνων, Κρήτης και Θεσσαλίας) παραμένουν μετέωροι, αφού δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί για την επανατοποθέτησή τους.


Ηδη από χθες έχει μπει «λουκέτο» επ’ αόριστον στο ΕΜΠ με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων, κάτι που προκαλεί ολικό μπλακ άουτ στο ίδρυμα, την ώρα που η εξεταστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών. Στην ίδια απόφαση (κινητοποιήσεις) αναμένεται να καταλήξουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι θα συνεδριάσουν σήμερα. Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) απεύθυνε έκκληση στον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να μην προχωρήσει σε απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια.


Σε επιστολή της καλεί τον κ. Λοβέρδο «ως υπουργό αλλά και ως συνάδελφο καθηγητή να μην αφήσει τα πανεπιστήμια να επιστρέψουν στην τραγική κατάσταση που βρέθηκαν το περασμένο φθινόπωρο και δεν έχουν μπορέσει από τότε να αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία τους». Η ΠΟΣΔΕΠ τον καλεί, ειδικότερα, να λύσει άμεσα «το πάρα πολύ κρίσιμο θέμα που έχει ανακύψει για τη λειτουργία των πανεπιστημίων».
Σημειώνεται ότι με τη λήξη του οκταμήνου της διαθεσιμότητας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση για την ενδοϊδρυματική κινητικότητά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθούν στην πόρτα της εξόδου.

 

Εύη Πανταζοπούλου

Ετικέτες: