Περιμένουν οργισμένοι πρωθυπουργό και Βενιζέλο για να διαμαρτυρηθούν! Κραυγή αγωνίας από τα θύματα του PSI

«Θερμή» υποδοχή στον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά προετοιμάζουν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη ΔΕΘ, οι μικροομολογιούχοι

(που διοργανώνουν συγκέντρωση αύριο το πρωί έξω από τη ΧΑΝΘ) και οι στρατιωτικοί (σήμερα το απόγευμα στις έξι), καθώς και η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ αύριο το απόγευμα.
Την ίδια ώρα, με επιστολή του προς τη «δημοκρατία», το Δ.Σ. του συλλόγου μικροομολογιούχων αναφέρει: «Πέρασαν ήδη 2,5 χρόνια από τη στιγμή που 15.000 ελληνικές οικογένειες είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε ένα βράδυ.
Ηταν τότε που ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με περίσσεια ελαφρότητα, δήμευσε με νόμο (PSI+) 1 δισ. από 15.000 οικογένειες. Ποσό αστείο για το ελληνικό κράτος, οικονομίες μιας ζωής για αυτές τις οικογένειες.


Από το βήμα της Βουλής, το βράδυ της ψήφισης του νομοσχεδίου, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, δήλωνε με στόμφο ότι θα βρεθεί τρόπος να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που την αναγνώρισε και ο ίδιος. Με αυτόν τον τρόπο εξαπάτησε τους ίδιους τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο, οι οποίοι θεώρησαν, μετά τις διαβεβαιώσεις του κ. Βενιζέλου, ότι κανείς Ελληνας που εμπιστεύτηκε το ελληνικό κράτος αγοράζοντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου δεν θα χάσει τα χρήματά του.
Το χειρότερο είναι ότι οι δηλώσεις αυτές από το βήμα της Βουλής έγιναν από τον κ. Βενιζέλο, ενώ είχε ήδη δεσμευτεί ο ίδιος στους δανειστές ότι δεν θα υπάρξει καμία αποζημίωση στους Ελληνες ομολογιούχους, φυσικά πρόσωπα. Η καταστροφή είχε ήδη συντελεστεί.

 

Και η δραματική έκκληση των μικροομολογιούχων συνεχίζεται:
«Ανθρωποι με προβλήματα υγείας από τη μια στιγμή στην άλλη αδυνατούσαν να αγοράσουν φάρμακα. Ανεργοι είδαν να εξαφανίζεται το υστέρημά τους που το εμπιστεύτηκαν στο ελληνικό κράτος. Συνταξιούχοι που αποταμίευσαν τις οικονομίες τους για να μπορούν να απολαύσουν αξιοπρεπώς τα γεράματά τους βρέθηκαν στον δρόμο παρακαλώντας για αποκατάσταση. Οικογενειακοί προϋπολογισμοί τινάχτηκαν στον αέρα, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Και, δυστυχώς, πολλοί δεν άντεξαν το ψυχολογικό βάρος αυτής της δήμευσης και αυτοκτόνησαν.


Ολα αυτά χωρίς ούτε μία συγγνώμη από τον κ. Βενιζέλο. Χωρίς ούτε ένα μέτρο ανακούφισης σε αυτή την κοινωνική ομάδα από το ελληνικό κράτος. Η αναλγησία στο μεγαλείο της, καθώς τα πρωτογενή πλεονάσματα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.
Ο κ. Βενιζέλος προσωπικά θα πρέπει να βρει τη λύση και να σταματήσει να διαρρέει συστηματικά όπου βρεθεί ότι δήθεν μας έδωσε λύση «προφορική». Για ακόμα μία φορά προσπαθεί και πάλι να εξαπατήσει και τους Ελληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό για το καυτό αυτό θέμα.
Είναι ο κύριος υπαίτιος που δεν εξαιρέθηκαν οι μικροομολογιούχοι. Είναι αυτός που εξαπάτησε τους βουλευτές με τις δηλώσεις του και ψήφισαν το PSI+. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, έστω και την τελευταία στιγμή».

 

 

Αριστείδης Μάτιος