«Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει»

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα τελικά θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Γιάννης Παππάς, μιλώντας στη «δημοκρατία».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θέλουν να κυβερνηθούν. Ότι θέλουν αυτό η μεγάλη εθνική περιπέτεια να λάβει ένα καλό τέλος. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο πράγματα: καπετάνιος και πλήρωμα. Και είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κατάλληλος καπετάνιος που θα δώσει εκείνη την πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για να βρει το καράβι ένα ασφαλές λιμάνι» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Κύριε Παππά αυτές τις μέρες κλείνουν 2 χρόνια από την ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε τη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ με άλλο Πρόεδρο διεκδικεί ξανά την πρωθυπουργία της χώρας. Έχετε να κάνετε ένα πρώτο σχόλιο;

Μακάρι η υπόθεση να εξαντλούνταν στα σχόλια και στα λόγια που έλεγε τότε ο κ. Παπανδρέου περί «Οδύσσειας του Ελληνισμού» περιγράφοντας την προσφυγή στο ΔΝΤ σχεδόν με όρους ρομαντισμού. Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ σοβαρά και είναι οδυνηρό που οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας ακόμη και σήμερα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσαν στη χώρα. Γιατί δεν πιστεύω ότι αν το είχαν συνειδητοποιήσει ο βασικός συντάκτης, επόπτης και εκτελεστής του Μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος, θα ζητούσε την πρωθυπουργία της χώρας.

Από τότε, όμως, μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποφασίσουμε να πούμε στον λαό την αλήθεια. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε τα μισά, αλλά θα απευθυνθούμε στη κοινωνία με υπευθυνότητα, με ρεαλισμό διεκδικώντας αυτά που μπορούν να γίνουν. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε ισοπεδωτικές λογικές που αμφισβητούν στην ουσία τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί και τα δύο είναι στην πραγματικότητα, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του λαϊκισμού και του φιλοδωρήματος υποσχέσεων.

Ποια είναι η θέση σας για τα ακραία φαινόμενα που παρατηρούμε τελευταία στην Ελλάδα;

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Και όσοι σήμερα παριστάνουν τους φιλολαϊκούς και τους υπερασπιστές του απλού πολίτη, είναι αυτοί που αύριο θα αποφασίζουν κατά του λαϊκού δικαίου. Αυτό είναι βέβαιο. Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτή η ιστορία θα έχει πολύ μικρά ποδάρια. Οι Έλληνες είναι αγανακτισμένοι αλλά είναι και σώφρονες. Μιλούν με το θυμικό αλλά αποφασίζουν με τη λογική. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι πολύ κρίσιμο να καταλάβουμε τις αιτίες που πυροδοτούν αυτά τα φαινόμενα. Και οι αιτίες έχουν να κάνουν με το «βάθεμα» της οικονομική κρίσης που απειλεί ευθέως τη κοινωνική συνοχή και δημιουργεί εξ αντανακλάσεως ακραίες λογικές. Εμείς αυτό θα παλέψουμε πρώτα απ’ όλα: να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του και όχι μόνο την έκφρασή του.

Την ίδια ώρα τα κόμματα της Αριστεράς φαίνεται όχι μόνο να μην μπορούν να συνεννοηθούν στα βασικά, αλλά να αισθάνονται «βολικά» μέσα στην κρίση…

Είναι έτσι, όπως τα λέτε. Αυτή τη στιγμή οι κυριότεροι φορείς της Αριστεράς στην χώρα φαίνεται να προσπαθούν να βγάλουν κέρδη από την κρίση. Καιροφυλακτούν για το λάθος, όχι με σκοπό να το διορθώσουν αλλά για να το μετατρέψουν σε κομματικό κέρδος. Πρέπει, επιτέλους, εμείς οι νέοι πολιτικοί να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να διορθώσουν το κακό και αυτοί που χαίρονται με το κακό.

Αυτό ισχύει και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμένου;

Δεν τον ταυτίζω με τις τακτικές της Αριστεράς, αυτό είναι βέβαιο. Τον ταυτίζω, όμως, με τους στόχους. Με τον στόχο της ακυβερνησίας, με τον στόχο της στέρησης της ελληνικής κοινωνίας από μία κυβέρνηση που θα έχει εντολή λύσης των προβλημάτων. Την ώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο για να τα καταφέρει, την ίδια ώρα υπάρχουν αυτοί που χωρίς σχέδιο εξυπηρετούν απλώς τα σχέδια των άλλων. Αυτών που θέλουν μία Ελλαδίτσα εγκλωβισμένη στους ίδιους λαϊκιστές που την έφεραν εδώ σ’ αυτή την κατάσταση.

Πόσο σίγουρος είστε για την Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας;

Θα σας πω για ποιο πράγμα είμαι απόλυτα σίγουρος. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θέλουν να κυβερνηθούν. Ότι θέλουν αυτό η μεγάλη εθνική περιπέτεια να λάβει ένα καλό τέλος. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο πράγματα: καπετάνιος και πλήρωμα. Και είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κατάλληλος καπετάνιος που θα δώσει εκείνη την πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για να βρει το καράβι ένα ασφαλές λιμάνι. Γιατί μπορούμε καλύτερα! Γιατί η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!

Γιάννης Παππάς

Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα