H «δημοκρατία» και τα προνόμια

Πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα μας αναφερόταν στα προνόμια των πρώην πρωθυπουργών, προέδρων της Βουλής και άλλων εν «αποστρατεία» ευρισκόμενων πολιτικών.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει την παράλογη και προκλητική παράδοση να διαθέτει δωρεάν γραφεία στους προαναφερθέντες απομάχους του δημόσιου βίου. Η εφημερίδα μας σχολίαζε τη μάχη που δίνουν οι πρώην, σε κάθε νέα Βουλή, για να εξασφαλίσουν τα πιο άνετα (και εντός του κεντρικού κτιρίου του Κοινοβουλίου) γραφεία.

Μεταξύ άλλων, σημειωνόταν ότι αυτοί οι άνθρωποι αποδέχονται αυτό το ταπεινωτικό τζαμπατζιλίκι «δίχως να τους καίγεται καρφί για την πείνα, την ανεργία και την ανέχεια που βλέπουν γύρω τους» και παρόλο που είναι «ευκατάστατοι οικονομικά και δεν έχουν ανάγκη από γραφείο στη Βουλή».

Η θέση της εφημερίδας μας δεν πέρασε απαρατήρητη από το νέο προεδρείο της Βουλής. Οπως έγραψε η «δημοκρατία», η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μην έχουν γραφεία στο κτίριο του Κοινοβουλίου «όσοι δεν έχουν εργασία εκεί».

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «Πολύ μεγάλα τμήματα του κτιρίου του Κοινοβουλίου καταλαμβάνονται για σκοπούς που δεν συνδέονται με το κοινοβουλευτικό έργο. Εδώ θέλω να είμαι σαφής.

Προτεραιότητα σ’ αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο θα είναι η εξασφάλιση των προϋποθέσεων, ώστε όλες και όλοι οι βουλευτές να μπορούν να μελετούν τα νομοσχέδια, να προετοιμάζονται κατάλληλα και να συμμετέχουν ισότιμα και ενεργά στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Και αυτό θα αποτελέσει κριτήριο και για την κατανομή των χώρων εντός του Κοινοβουλίου».

Πράξεις όπως η διάθεση των χώρων της Βουλής μόνο σε όσους έχουν ουσιαστική δουλειά να κάνουν εκεί δεν θα έχουν μόνο πρακτικά οφέλη, τα οποία είναι αυτονόητα αλλά και πολιτικά. Ο καλύτερος τρόπος να περάσει το Κοινοβούλιο ένα θετικό μήνυμα προς τους πολίτες είναι το προσωπικό παράδειγμα.

Μόλις οι Ελληνες αντιληφθούν ότι τα προνόμια των «ημετέρων» καταργήθηκαν, θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τον τόπο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα